Sverige, Norge og Finland har højere topskattegrænse end Danmark

Type:ABCepos
Table of contents×

Indholdsfortegnelse

Indholdsfortegnelse

Topskatten sætter relativt tidligt ind i Danmark idet topskattegrænsen er på 479.600 kr. i 2017. Allerede ved en indkomst, der er 20 pct. højere end en gennemsnitsindkomst, skal der betales topskat.

I Sverige, Norge og Finland er topskattegrænsen højere: Omregnet til danske forhold, svarer topskattegrænsen i Sverige til 585.700 kr., eller ca. 100.000 kr. højere end den danske topskattegrænse i 2017.

I Norge og Finland sætter topskatten ind ved endnu højere indkomster end i Sverige, nemlig ved hhv. 625.000 (i Norge) og 700.000 kr. (i Finland).

Om beregningen: Ifølge OECD sætter det øverste progressionstrin (topskatten) i Danmark ind ved en indkomst på 1,2 gange gennemsnitsindkomsten. I Sverige, Norge og Finland sætter det øverste progressionstrin ind ved hhv. 1,5; 1,6 og 1,8 gange gennemsnitsindkomsten. For at beregne indkomstgrænsen for det øverste progressionstrin (topskat) i Danmark, hvis Danmark havde samme indkomstgrænse som i de øvrige lande, er gennemsnitsindkomsten i DK derfor ganget med hhv. 1,5;1,6 og 1,8 for hhv. Sverige, Norge og Finland.

Fodnoter

  Tags

  Del denne side

  Forfatter(e):

  Mads Lundby Hansen

  Cheføkonom og vicedirektør

  Del denne side

  Forfatter(e):

  Mads Lundby Hansen

  Cheføkonom og vicedirektør