Ser man på tværs af landets 98 kommuner, har der blandt borgerne været indkomstfremgang (målt ved den disponible indkomst) i alle kommuner siden år 2000, jf. kortet og tabellen. Der er variation i stigningen blandt kommunerne, men alle har oplevet fremgang. Gentofte, Rudersdal og Lyngby-Taarbæk har en indkomstfremgang på 46-76 pct. som de 3 kommuner med den største indkomstfremgang.
Kommunerne med den laveste indkomstfremgang er Vallensbæk og Ishøj med stigninger på 19-21 pct., eller ca. 1 pct. om året.
Der er altså ikke tale om, at nogle kommuner har nedgang i indkomsterne. Derimod er der indkomstfremgang i alle kommuner. I 90 ud af de 98 kommuner er indkomstfremgangen på mellem 25 og 45 pct. siden 2000.
Opgørelsen viser ændringen i den disponible indkomst i 2019 ift. 2000 blandt de personer, der er bosat i kommunen i disse to år. Dermed kan ændringerne i befolkningssammensætningen påvirke udviklingen. En relativt lav indkomstudvikling kan skyldes, at der fx er kommet relativt mange indvandrere til kommunen, eller at alderssammensætningen kan have ændret sig i kommunen.