Midlertidigt børnetilskud reducerer gevinsten ved at tage et job for enlige forsørgere på integrationsydelse

Type: ABCepos
Table of contents×

Indholdsfortegnelse

Indholdsfortegnelse

Integrationsydelsen er en lavere ydelse end kontanthjælpen. Den modtages af til personer, som har opholdt sig i Danmark i mindre end 9 ud af de seneste 10 år, og som ikke har egen indkomst. Integrationsydelsen blev indført under Venstre-regeringen i 2015, og er umiddelbart blevet videreført af S-regeringen. Integrationsydelsen giver et forholdsvis godt incitament for en enlig integrationsydelsesmodtager til at tage et lavtlønsjob til 133,50 kr. i timenDer er ikke indregnet pensionsindbetalinger.  .

S-regeringens midlertidige børnetilskud har imidlertid reduceret gevinsten ved at tage et job betydeligt for enlige forsørgere på integrationsydelse, jf. figuren. Fx er gevinsten ved at tage et job for en enlig med 2 børn reduceret fra 5.600 kr. til 3.600 kr. pr. måned.

For en enlig uden børn er gevinsten ved at tage et job uændret på 8.200 kr. om månedenForskelsbeløbet afhænger ikke af antal år i Danmark (i modsætning til udbetalte ydelser). Det skyldes, at de børnerelaterede ydelser er uafhængige af, om man er i lavtlønsjob eller på integrationsydelse.  .

Fodnoter

  Del denne side

  Forfatter(e):

  Mads Lundby Hansen

  Cheføkonom og vicedirektør

  +45 21 23 79 52

  mads@cepos.dk

  Del denne side

  Forfatter(e):

  Mads Lundby Hansen

  Cheføkonom og vicedirektør

  +45 21 23 79 52

  mads@cepos.dk