Kommunal omfordeling i Danmark 2011 til 2023
Der sker en meget stor økonomisk omfordeling mellem kommunerne - kun 20 kommuner har et positivt nettobidrag til den kommunale omfordeling.
Udgivet d.
21. marts 2025 - 08:00
ABCepos
Befolkning
Sundhed
Levetiden er vokset markant gennem de sidste knap 120 år. I år 1900 var den forventede levetid på 50 år. I dag er den forventede levetid på 81,8 år. Dvs. på 120 år er levetiden vokset med knap 32 år eller ca. 3 måneder om året.
Det er en bemærkelsesværdig positiv udvikling, som primært skyldes økonomisk vækst og dermed forbundet bl.a. bedre ernæring, bedre hygiejniske forhold og medicinske fremskridt.
Den forventede levetid (middellevetiden) opgøres af Danmarks Statistik og er en statistisk beregning af, hvor lang tid en nyfødt kan forventes at leve, hvis dødssandsynlighederne for hvert alderstrin er uændrede i fremtiden. I praksis falder dødssandsynlighederne dog over tid, hvilket betyder at en nyfødt i 2024 kan forvente at blive mere end 81,8 år.
Danmarks Statistik anfører derfor om middellevetiden, at: ”Middellevetiden for 0-årige skal derfor blot ses som en indikator for befolkningens dødelighed – ikke en forudsigelse af, hvor længe nyfødte i praksis vil leve.”
Læs Mere:
Der sker en meget stor økonomisk omfordeling mellem kommunerne - kun 20 kommuner har et positivt nettobidrag til den kommunale omfordeling.
At ønske et alternativ til at folk selv kan spare op til at trække sig tilbage, når de ønsker det, har vidtgående konsekvenser.