140 uddannelser tjener sig ikke ind før efterlønsalderen

Type: Analyse
Table of contents×

Indholdsfortegnelse

Indholdsfortegnelse

I dette notat er det beregnet, hvor lang tid det tager, før en person, som har investeret sin tid i at uddanne sig, ’indhenter’ indkomsten i forhold til en person, der efter gymnasiet fravælger videre uddannelse og i stedet tager et ufaglært arbejde.

Beregningerne er udført for en lang række uddannelser. Personer med mellemlange videregående uddannelser når gennemsnitligt at blive 42 år (15 år efter endt uddannelse), før de har samme livsindkomst som gymnasialt uddannede. For personer med lange videregående uddannelser tager det 11 år (de er blevet 38 år) efter endt uddannelse at nå de gymnasialt uddannede. For personer med Phd tager det 8 år (en alder på 39 år), før indkomsten er den samme som for en person, der ikke videreuddanner sig efter endt gymnasium. Ovenstående omhandler gennemsnitsberegninger, der dækker over en stor variation.

For omkring 140 mellemlange og lange uddannelser gælder det, at de, der har taget en sådan uddannelse, først indhenter indkomsten fra en gymnasieuddannet efter, man er fyldt 60 år. For en række uddannelser når man aldrig at indhente livsindkomsten for en person, der kun har en studentereksamen.

Fodnoter

  Hent analyse

  Hent Filstørrelse: 357,6 KB

  Del denne side

  Forfatter(e):

  Mads Lundby Hansen

  Tidligere cheføkonom og vicedirektør

  Hent analyse

  Hent Filstørrelse: 357,6 KB

  Del denne side

  Forfatter(e):

  Mads Lundby Hansen

  Tidligere cheføkonom og vicedirektør