Arbejdspapir 35: Hvor er skattepolitikken på vej hen?

Type: Arbejdspapir
Table of contents×

Indholdsfortegnelse

Indholdsfortegnelse

Der er lagt op til omfattende reformer i skattepolitikken og en tætpakket dagsorden i 2016. Her er Otto Brøns-Petersens Skatteøkonomiske Oversigt 2016.

Der er lagt op til omfattende reformer i skattepolitikken og en tætpakket dagsorden i 2016. Det gælder både personbeskatning og erhvervsbeskatning, hvor der lægges op til økonomiske strukturforbedringer. Mulighederne er dog meget begrænsede, hvis det skal finansieres inden for skattesystemet, og hvis uligheden ikke må vokse. Allerede ved de seneste reformer er der skaffet finansiering fra udgiftssiden, og uligheden er vokset.

 

 

Skattepolitikken har i en årrække været præget af de svage økonomiske konjunkturer. Sidste år var et ret stille år skattepolitisk. Til gengæld var året præget af krisen i SKAT og Skatteministeriet. Skattepolitikken får nu et mere entydigt strukturpolitisk sigte. Samtidig udestår løsninger på bl.a. den ikke EU-medholdelige PSO-afgift og ejendomsvurderingssystemet.

Arbejdspapiret har været bragt som ”Skatteøkonomisk oversigt” i Foreningen af Statsautoriserede Revisorers tidsskrift ”SR Skat” årgang 28 nr. 1 (2016).

Fodnoter

  Hent analyse

  Hent Filstørrelse: 602,4 KB

  Del denne side

  Forfatter(e):

  Otto Brøns-Petersen

  Analysechef

  +45 20 92 84 40

  otto@cepos.dk

  Hent analyse

  Hent Filstørrelse: 602,4 KB

  Del denne side

  Forfatter(e):

  Otto Brøns-Petersen

  Analysechef

  +45 20 92 84 40

  otto@cepos.dk