Bliver 2017 et skattepolitisk big bang-år?

Type: Analyse
Table of contents×

Indholdsfortegnelse

Indholdsfortegnelse

2016 blev ikke, som ellers annonceret, det store skattepolitiske reformår. Til gengæld kan 2017 blive the Big Bang på skatteområdet.

Det vurderer analysechef Otto Brøns-Petersen i en artikel i den seneste udgave af SR-SKAT fra Karnov Group, der her foreligger som CEPOS arbejdspapir 42).

Otto Brøns-Petersen udtaler:
”Big Bang kan blive en følge af den store produktivitetsudfordring i dansk økonomi og af ambitionsniveauet i det nye regeringsgrundlag. Der er bebudet initiativer på boligskatteområdet, afgifterne på energi, det flere gange udskudte erhvervsbeskatningsudvalg og opfølgning på den tidligere regerings Helhedsplan”.

Og understreger:
”Samtidig er mange lande i gang med at sænke selskabsskatten. Det nye er, at det også gælder store toneangivende lande som USA, hvor Trump har ført kampagne på mere end en halvering af selskabsskatten. Danmark har i årtier i praksis fulgt andre landes selskabsskattesænkninger, og det kan meget hurtigt også komme på bordet denne gang”.

SR-SKAT udgives af Karnov Group i samarbejde med FSR – danske revisorer. SR-Skat udgives 6 gange årligt med bidrag af eksperter, der beskriver skatteudviklingen både i Danmark og udlandet.

Fodnoter

  Hent analyse

  Hent Filstørrelse: 638,4 KB

  Del denne side

  Forfatter(e):

  Otto Brøns-Petersen

  Analysechef

  +45 20 92 84 40

  otto@cepos.dk

  Hent analyse

  Hent Filstørrelse: 638,4 KB

  Del denne side

  Forfatter(e):

  Otto Brøns-Petersen

  Analysechef

  +45 20 92 84 40

  otto@cepos.dk