Hent Analysen
CEPOS-analyse af sygefraværet i 2015 blandt det kommunalansatte plejepersonale på ældreområdet, med særligt fokus på sammenligninger mellem hhv. landsdele og på tværs af overenskomstgrupper.
Udgivet d.
25. april 2017 - 05:14
Analyse
Kommuner & regioner
Sundhed
”Vores analyse viser, at der er store forskelle i sygefraværet, når man sammenligner landsdelene. Analysen viser samtidig, at disse forskelle er konsistente over tid. Også i 2010 havde plejepersonalet i Nordsjælland landets højeste sygefravær, mens Fyn var blandt de landsdele med det laveste sygefravær. Det peger i retning af, at der er tale om rodfæstede arbejdskulturelle forhold”, udtaler Mia Amalie Holstein, CEPOS.
”Analysen har desuden en sammenligningen af sygefraværet på tværs af kommunale overenskomstgrupper. Her ligger SOSU-assistenterne som den faggruppe med det højeste sygfravær på 15,4 dagsværk om året, hvilket er 42 pct. højere end sygefraværet for syge- og sundhedspersonale”, udtaler Mia Amalie Holstein, CEPOS.
”Det økonomiske potentiale ved nedbringelse af sygefraværet er stort. Reduceres det kommunale sygefravær for hele landet til det gennemsnitlige niveau for Fyn, så kan kommunerne høste en økonomisk gevinst på godt 175 mio. kr. årligt, svarende til, at de kunne ansætte godt 420 ekstra SOSU-assistenter årligt”, udtaler Mia Amalie Holstein, CEPOS.
CEPOS-analyse af sygefraværet i 2015 blandt det kommunalansatte plejepersonale på ældreområdet, med særligt fokus på sammenligninger mellem hhv. landsdele og på tværs af overenskomstgrupper.
Læser man Morten Skov Christiansens, formand for FH, kronik i denne avis torsdag den 26.juni, kan man få det indtryk, at Cepos' nye pensionsudspil vil trække sikkerhedsnettet væk under danskernes alderdom og blandt andet fjerne seniorpensionen.
Folkepensionsalderen bør ikke være en kamp, hvor politikere kan købe sig til stemmer ved at begunstige bestemte vælgersegmenter.