Hent Analysen
Nyrups efterlønsindgreb fra 1999 har været en succes og medført, at mange ældre udskyder efterlønnen indtil de fylder 62 år.
Udgivet d.
7. maj 2008 - 05:41
Analyse
Beskæftigelse
Overførsler
Pension
Nyrups efterlønsindgreb fra 1999 har været en succes og medført, at mange ældre udskyder efterlønnen indtil de fylder 62 år. En gentagelse af Nyrup-regeringens efterlønsindgreb, hvor perioden med lavere efterlønsydelse og modregning af pensionsopsparing forlænges med yder-ligere to år til også at gælde for de 62- og 63-årige vil kunne løfte beskæftigelsen med op til 11.000 personer frem mod 2015. Forslaget kan bidrage til at mindske presset på arbejds-markedet samt øge væksten i den danske økonomi og bør inspirere Arbejdsmarkedskommis-sionen, som netop nu arbejder på forslag til at øge beskæftigelsen i overensstemmelse med kravene i 2015-planen. Forslaget forbedrer de offentlige finanser med 3,3 mia. kr.
Nyrups efterlønsindgreb fra 1999 har været en succes og medført, at mange ældre udskyder efterlønnen indtil de fylder 62 år.
Læser man Morten Skov Christiansens, formand for FH, kronik i denne avis torsdag den 26.juni, kan man få det indtryk, at Cepos' nye pensionsudspil vil trække sikkerhedsnettet væk under danskernes alderdom og blandt andet fjerne seniorpensionen.
Folkepensionsalderen bør ikke være en kamp, hvor politikere kan købe sig til stemmer ved at begunstige bestemte vælgersegmenter.