Hvordan realiseres gevinsterne ved øget ops?

Type: Analyse
Table of contents×

Indholdsfortegnelse

Indholdsfortegnelse

Hvordan realiseres gevinsterne ved øget samspil mellem den offentlige og private sektor? CEPOS har i samarbejde med konsulenthuset Struensee & Co. udarbejdet en omfattende analyse.

Hvordan realiseres gevinsterne ved øget samspil mellem den offentlige og private sektor?

I Danmark konkurrenceudsættes blot en fjerdedel af de egnede offentlige serviceopgaver. Med store omkostninger til følge for både skatteydere, modtagere af ydelserne og private leverandører.

Øget konkurrenceudsættelse ville potentielt kunne spare skatteyderne for adskillige milliarder, modtagerne af serviceydelser ville kunne nyde godt af såvel bedre kvalitet og nyskabende løsninger, mens de private leverandører dels ville opleve vækst og samtidig blive rustet til at gå ud på et stort internationalt marked.

CEPOS ønsker at være med til at kvalificere debatten om konkurrenceudsættelse med de nødvendige data. Derfor har vi i et samarbejde med det anerkendte konsulenthus Struensee & co. udarbejdet en omfattende rapport om emnet.
Rapporten identificerer både potentialerne, barriererne og de handlingsorienterede løsninger, der er nødvendige for at overkomme disse.

Identifikation af barrierer og løsningsforslag er baseret på 19 interviews af topledere i den offentlige og den private sektor.

Fodnoter

  Hent analyse

  Hent Filstørrelse: 3,5 MB

  Del denne side

  Forfatter(e):

  Henrik Christoffersen

  Tidligere forskningschef

  +45 41 22 04 76

  Hent analyse

  Hent Filstørrelse: 3,5 MB

  Del denne side

  Forfatter(e):

  Henrik Christoffersen

  Tidligere forskningschef

  +45 41 22 04 76