CEPOS logo

Lav tilbagetrækningsalder i Danmark

Udgivet d.

18. januar 2010 - 16:28

Analyse

Beskæftigelse

Overførsler

Pension

Vækst

Tilbagetrækningsalderen i Danmark ligger lavt sammenlignet med de øvrige EU-lande, herunder ikke mindst de andre nordiske lande. Den lave tilbagetrækningsalder skal ses i sammenhæng med efterlønsordningen, som ikke findes i de andre lande. Ifølge EU-kommissionens tal er tilbagetrækningsalderen i Danmark faldet med 1 år fra 2001 til 2007. Dermed er Danmark det eneste land i EU, hvor tilbagetrækningsalderen er faldet i den periode. I lyset af den demografiske udvikling i fremtiden, som trækker ned i arbejdsstyrken, bør det være ambitionen i de kommende år, at tilbagetrækningsalderen skal løftes med henblik på at sikre stigende arbejdsstyrke, højere økonomisk vækst og holdbare offentlige finanser. Her vil en afvikling af efterlønsordningen være et oplagt reformforslag. 

Hent Analysen

Tilbagetrækningsalderen i Danmark ligger lavt sammenlignet med de øvrige EU-lande, herunder ikke mindst de andre nordiske lande.

Relateret artikel

Små forskelle i antal år på tilbagetrækningsydelser

13. oktober 2024

CEPOS har opdateret Pensionskommissionens beregninger og set på, hvor mange år en 40-årig kan forvente at have på de forskellige tilbagetrækningsordninger baseret på de tilbagetrækningsmønstre og den levetid, som var gældende i 2022-2023.

Relateret artikel

Hvad tjener man i forskellige jobs?

11. oktober 2024

Hvad tjener man egentligt i forskellige typer af job? Det kan du finde svar på her.

Støt os

En personlig donation til CEPOS støtter vores mission om frihed, ansvar, privat initiativ og begrænset statsmagt for "Et friere og rigere Danmark"
Støt os månedligt som

Privat

Støt os månedligt som

Virksomhed