Mange boligejere med dyre ejendomme har lave indkomster

Type: Analyse
Table of contents×

Indholdsfortegnelse

Indholdsfortegnelse

CEPOS-analyse af boligbeskatningen som skatteøkonomisk redskab til omfordeling. Det fremgår af analysen, at boligbeskatning og særligt den progressive boligbeskatning er et dårligt redskab til omfordeling.

”De politiske partier forhandler i øjeblikket, om der fortsat skal være progressiv ejendomsbeskatning. Det sker ud fra et ønske om omfordeling. Boligbeskatning er imidlertid et dårligt redskab til omfordeling, da der kun er en meget svag sammenhæng mellem ejendomsværdi og indtægt”, udtaler analysechef Otto Brøns-Petersen, CEPOS.

”På baggrund af Danmarks Statistiks registerdata viser vores analyse, at hele 29 pct. af familierne med ejendomme vurderet til over 3 mio. kr. tilhører den laveste indkomsthalvdel. For ejendomme til en værdi af 6 mio. kr. eller mere kommer andelen helt op på 33 pct. Det vil sige, at der blandt de ramte af en progressiv ejendomsværdiskat er én ud af tre i den laveste indkomsthalvdel”, udtaler analysechef Otto Brøns-Petersen, CEPOS.

”Der kan være mange grunde til, at det forholder sig sådan. Det kan f.eks. være ældre mennesker, hvis ejendom, som de har ejet i mange år, er blevet flere penge værd, mens deres indkomst er faldet. Måske helt ned til folkepension. Eller det kan være familier med mange børn, der har brug for og prioriterer en bolig med meget plads på bekostning af andet forbrug. Alt i alt viser vores analyse at hvis politikerne ønsker at omfordele, så gøres det bedst via den almindelige indkomstbeskatning”, udtaler analysechef Otto Brøns-Petersen, CEPOS.

CEPOS-analyse af boligbeskatningen som skatteøkonomisk redskab til omfordeling.

Fodnoter

  Hent analyse

  Hent Filstørrelse: 708,1 KB

  Del denne side

  Forfatter(e):

  Otto Brøns-Petersen

  Analysechef

  +45 20 92 84 40

  otto@cepos.dk

  Hent analyse

  Hent Filstørrelse: 708,1 KB

  Del denne side

  Forfatter(e):

  Otto Brøns-Petersen

  Analysechef

  +45 20 92 84 40

  otto@cepos.dk