CEPOS logo

Undersøgelse: Økonomi af signifikant betydning for valg af uddannelse

Udgivet d.

17. marts 2009 - 16:42

Analyse

Uddannelse

Danske politikere har beklaget nedgangen i optaget til ungdomsuddannelser og de videregående uddannelser. I den forbindelse gøres der overvejelser om, hvad der bestemmer unges valg eller fravalg af uddannelse, ligesom det også overvejes, hvordan man kan få flere til at dygtiggøre sig. I den forbindelse er det relevant, at en undersøgelse udført af Mads Meier Jæger (SFI) finder, at både økonomiske (ønsket om en høj indkomst i fremtiden) og sociale faktorer (vennekreds mv.) har betydning for unges valg/fravalg af ungdomsuddannelse. Undersøgelsen, der baserer sig på data fra PISA-undersøgelsen, finder, at selvom begge faktorer har indflydelse på de unges uddannelsesvalg, er der en lille overvægt til de økonomiske overvejelser.

Hent Analysen

Danske politikere har beklaget nedgangen i optaget til ungdomsuddannelser og de videregående uddannelser. I den forbindelse gøres der overvejelser om, hvad der bestemmer unges valg eller fravalg af uddannelse, ligesom det også overvejes, hvordan man kan få flere til at dygtiggøre sig.

Relateret artikel

Beskæftigelsesgraden er over det historiske gennemsnit i 2023

26. december 2024

ABCepos: Beskæftigelsesgraden er over det historiske gennemsnit i 2023.

Relateret artikel

Deltagelsen på arbejdsmarkedet kun lidt højere end i 1950 – på trods af kvindernes indtog

26. december 2024

ABCepos: Deltagelsen på arbejdsmarkedet kun lidt højere end i 1950 – på trods af kvindernes indtog.

Støt os

En personlig donation til CEPOS støtter vores mission om frihed, ansvar, privat initiativ og begrænset statsmagt for "Et friere og rigere Danmark"
Støt os månedligt som

Privat

Støt os månedligt som

Virksomhed