CEPOS Podcast

 

CEPOS udgiver en række podcasts som du kan høre i din foretrukne podcast-app. Læs mere om vores podcastserier her.

 

Samfundstanker

 
I Samfundstanker dykker vært og direktør i CEPOS Martin Ågerup hver uge ned i samfundsrelevante emner med en ny gæst. Hvert afsnit er en samtale med en person, der udmærker sig ved at have særlig indsigt samt noget på hjerte. Podcasten er for dig, der gerne vil udvide din horisont med ny viden og perspektiver på samfund, økonomi og politik.

I Bag Om Nyhederne fører vært Martin Ågerup og hans ekspertpanel dig hver uge dybere ned i substansen af de vigtigste aktuelle dagsordner i medierne. Programmet sætter fokus på vinkler der har været glemt, underbelyst eller misforstået, og slutter hver uge med den prestigefyldte kåring af ’Ugens Lyspunkt’ samt den mindre prangende ’Ugens Skævert’.

Bag Om Nyhedernes CEPOS-ekspertpanel består af vært og direktør Martin Ågerup, cheføkonom Mads Lundby Hansen, analysechef Otto Brøns-Petersen og forskningschef Karsten Bo Larsen.

 


 

Regelstaten

Hvad betyder de mange regler for det danske samfund og for din hverdag?
 
Mængden af love og regler i Danmark vokser med næsten uhyggelig hastighed, så der i dag er tre gange så mange statslige regler som i 1989. Hvis denne udvikling fortsætter, vil der være 20 gange så mange regler, når du dør, som da du blev født.

Men hvad betyder det for det danske samfund og den enkelte danskers liv, når staten gennem påbud og forbud blander sig i næsten alt? I Regelstaten forsøger jeg - gennem samtaler med eksperter, meningsdannere med mere – at gøre os alle klogere på, hvordan de mange regler påvirker vores samfund, og hvad de betyder for din og min hverdag.

Vært: Jonas Herby, cand.polit og specialkonsulent i tænketanken CEPOS. Jonas er bl.a. fast skribent på Børsen og Altinget.dk. Du kan følge Jonas på Twitter og Facebook.

 


 

EconRoots

EconRoots gør dig klogere på økonomisk teori og økonomisk tænkning. Det er både for dig der kender til økonomi, og for dig som bare er nysgerrig på hvor en af de mest betydningsfulde socialvidenskaber kommer fra og hvad den ønsker at fortælle os. Lyt med fra første sæson hvor vært Stefan K. Sløk-Madsen gennemgår økonomiens teorihistorie. Her vil du møde betydningsfulde tænkere som Smith, Marx, Schumpeter, Hayek, Keynes og mange flere – en intellektuel nydelsestur der giver dig forståelsen for hvor moderne debatter om ulighed, vækst og tolerance kommer fra. I sæson 2 tager EconRoots hul på nobelpristagerne i økonomi. Her deltager CEPOS' analysechef Otto Brøns-Petersen som medvært.


 

CEPOS EVENT

 

Hver måned inviterer CEPOS hele Danmark til at deltage i vores aktuelle events. Man kan deltage fysisk eller online. Læs mere her her.