CEPOS i alliance med flere organisationer om CO2-afgift

Type: Debat
Table of contents×

Indholdsfortegnelse

Indholdsfortegnelse

CEPOS er gået sammen med Kraka, Concito, Danmarks Naturfredningsforening og SMVdanmark for at overbevise politikerne om, at hvis de absolut vil prøve at reducere CO2-udledningerne med 70 pct. inden 2030, så er en generel CO2-afgift et klart bedre redskab end en sump af planøkonomisk detailstyring og statsstøtte til erhvervsvirksomheder eller brancher.

Analysechef I CEPOS, Otto Brøns-Petersen siger:

"Med 70 pct.-målet har vi kastet os ud i en meget dyr dansk enegang, som risikerer kun at få en yderst begrænset global klimaeffekt.

Men hvis politikerne insisterer på 70 pct., er en generel CO2-afgift det absolut billigste middel. Kan man ikke lide konsekvenserne af en afgift, er det 70 pct.-målet, der er problemet – ikke afgiften.

Det vil dog være som at hælde brun sovs på æblegrøden, hvis vi indfører CO2-afgift, uden at vi samtidig fjerner den omfattende regulering, støtteordningerne og de kæmpe afgiftsforskelle, der er i dag.

Vi støtter denne alliance, men en generel CO2-afgift kræver også en grundig revision af den måde, vi tænker klimapolitik i dag."

Se vores fællesopfordring her.

Fodnoter