Kastholm Lounge & Bibliotek

CEPOS råder, takket være venlige donorer, over en samling af mere end 2.200 danske og engelske bøger, hvoraf den største andel vil være af mulig interesse for politisk og økonomisk interesserede.  Samlingen udvides løbende, da vi gerne modtager bøger vi synes mangler i samlingen.

Alle venner af huset er velkomne til at låne bøger med hjem, da vi råder over et bibliotekssystem der kan holder styr på udlån.

Du kan i nærværende oversigt søge på alle titler og forfatternavne og se om der er noget der kunne friste.

Biblioteket er indrettet i hyggelige lokaler på vor adresse Landgreven 3, 3.sal, og er opkaldt efter en af CEPOS' stiftere og mangeårige medlem af bestyrelsen Claes Kastholm. Claes Kastholm (1942-2016) var en borgelig dansk forfatter, ”åndsfyrste” og fritænker, der bl.a. er kendt for sine skarpe og indsigtsfulde ”Læst og Påskrevet” indlæg i Berlingske.

Biblioteket er normalt tilgængeligt i CEPOS' officielle åbningstid, som er alle hverdage mellem 09.00 og 17.00. Det kan dog være optaget af møder, så ring gerne i forvejen, hvis du agter dig forbi.

Bøgerne er bl.a. doneret af CEPOS' nuværende formand Bjørn Høi Jensen, Liberty Fund, forlægger Peter La Cour, kommunikationsdirektør i Coca-Cola Nordic Michael Bonde Nielsen og sognepræst og medlem af etisk råd Henrik Gade Jensen. Udlejer Jeudan sponserede ombygningen, der muliggjorde indretningen af biblioteket. Efterfølgende sponserede Jeudan en bronzeplade raderet med Claes Kastholms kontrafej, der pryder indgangsdøren til Loungen. Møbler og øvrig indretning er indkøbt på den blå avis og sponseret af CEPOS' mange private støtter.

Berlingske Forlag udgav i efteråret 2016 en bog med tekster af Claes Kastholm. CEPOS var vært ved bogens lancering. Se mere om dette arrangement her, og om bogen her