Drømmer du om at vinde Nobelprisen en dag? Så ansøg Videnskabsskolen!

Vil du blive klogere på forskning, og drømmer du måske om at skrive en ph.d.? Er du dygtig, og har du et borligerligt-liberalt grundsyn? Vil du øge dine chancer for at blive optaget på et ph.d studie og undgå alle begynderfejlene? Så læs med her. CEPOS vil gerne hjælpe dig med at nå dine forskerambitioner og give dig mulighed for at løfte videnskabelig samfundsdebat og gøre Danmark mere frit og rigt.

Vidensskabsskolen er et tilpasset program. Vi har derfor løbende optag så vi bedst muligt hjælper dit talent. Kontakt Undervisningsleder Stefan K. Sløk-Madsen på stefan@cepos.dk eller 5150 3663 og få en uforpligtende samtale om mulighederne.

Hvad er videnskabsskolen?

Videnskabsskolen er et uddannelsesprogram, der er tilrettelagt dig, som er i job, men går med tanker om at skrive en ph.d. og bedrive forskning og undervisning på højeste plan. Programmet hjælper dig med at opbygge og forbedre grundlæggende kompetencer inden for forskning og formidling og derved øge dine chancer for at blive optaget på din drømme phd-uddannelse eller få udgivet din forskning i ledende internationale tidsskrifter. Det er tænkt som et motiverende fast-track for dig, der vil.

Hvad får jeg på Videnskabsskolen?

 • Videnskabsskolen løber over et kalenderår. Her vil du modtage en række foredrag og deltage i en række øvelser.
 • Øvelserne er månedlige og aftales i fællesskab. De består af en eksklusiv studiegruppe, der faciliteres af CEPOS og foregår i tidsrummet 17.30-20.00 på en hverdagsaften (typisk onsdag). Altså på et tidspunkt de fleste kan deltage. Hertil vil der være et par workshops som også kan tages online.
 • Workshops i ph.d.-metode og i hvordan man skriver akademiske artikler. Disse afholdes med ledende forskere og praktikere fra den akademiske verden.
 • Økonomisk støtte til deltagelse i konferencer og til præmiering af udgivelser. Noget af det vigtigste i en akademisk karriere er at formidle forskningsresultater på konferencer og i videnskabelige tidsskrifter. Deltagerne vil derfor have mulighed for at søge om rejsestøtte og forskningsanerkendelse ved udgivelser.
 • Et fagligt funderet og dybt bekendtskab med andre dygtige mennesker, der arbejder lige så interesseret som dig, men i andre emner.
 • Vi vil i løbet af forløbet arbejde på at finde en faglig mentor til dig og din videre rejse. Det kan være ansatte i CEPOS eller fra vores store netværk blandt dygtige akademikere og praktikere.

Dette er blot nogen af de mange fordele ved at blive optaget på Cepos Videnskabsskole.

Sådan fungerer studiegruppen

Det foregår hos CEPOS på Landgreven 3 og vi sørger også for pizza.

Studiegruppens formål er dels at give en løbende tilknytning til akademisk arbejde, samt at give træning i at studere og formidle på et højt niveau. I løbet af året læser vi et hovedværk eller gennemgår et tema, og deltagerne skal efter tur fremlægge tekstdele fra dette og efterfølgende aktivt diskutere, hvad vi har læst. Derudover vil alle deltagere skulle fremlægge en forskningsartikel udgivet indenfor de seneste 5 år indenfor deres interessefelt. Alle deltagere læser også disse artikler, således, at man i løbet af året eksponeres for både grundlæggende tanker og moderne eksempler på nyeste forskning. Cepos hjælper med uddannelse i, hvordan man fremlægger akademisk og kan fremskaffe materialer til dig og holdet, såsom adgang til artikler, datasæt og lign.

Den nuværende årgang læser The Narrow Corridor af Daron Acemoglu og James Robinson, forfattere til en blandt andet Why Nations Fail og en række vigtige artikler indenfor udviklingsøkonomi og institutionel analyse. De forsker til daglig ved MIT og University of Chicago.

Hvem kan søge?

Som udgangspunkt henvender programmet sig til folk, der har færdiggjort en kandidat og er i fast arbejde med samfundsvidenskabelige forskningsambitioner, f.eks. ved at arbejde videre på deres speciale. Det er dog ikke ufravigelige krav og andre forskningsfelter såsom naturvidenskab, jura, medicin, humaniora og andet kan også optages.

Hvordan søger man?

Vidensskabsskolen er et tilpasset program. Vi har derfor løbende optag så vi bedst muligt hjælper dit talent. Kontakt Undervisningsleder Stefan K. Sløk-Madsen på stefan@cepos.dk eller 5150 3663 og få en uforpligtende samtale om mulighederne.

Vores overordnede kriterier for udvælgelse er, at du har en realistisk chance for at få en ph.d., og vi tror på, vi kan hjælpe dig til dette.

 • Efter samtale, vil vi typisk bede dig sende dit kandidatbevis med karakterer
 • CV
 • ENTEN et bevis på din forskning (eksempelvis et working paper) og en motiveret ansøgning med fokus på, hvordan din forskning og dig som forsker kan bidrage til et mere frit, individuelt ansvarligt og rigt samfund.
 • ELLER en forskningsbeskrivelse, der indeholder en beskrivelse af dit forskningsmæssige interessefelt, og hvordan forskning i dette kan blive beriget af og beriges med liberale og frimarkedsideer.
 • Hvilket paper du gerne selv vil fremlægge.


Du er velkommen til at ringe og tale om din ansøgning med Stefan på 5150 3663.

 


 

GYMNASIEBESØG

Besøg CEPOS og få et samfundsrelevant indspark til undervisningen.

LÆS MERE

ABCEPOS

Er du på udkig efter grafer, figurer og hurtig viden? Find dem her på ABCepos. 

LÆS MERE

CEPOS AKADEMI

CEPOS Akademi samler ambitiøse unge mennesker til en spændende og grundig indføring i frimarkedstænkning.

LÆS MERE

BORGER & STAT

Borger & Stat er den første både teoretiske og praktiske indføring set fra danske forhold i de borgerlige tanker, der ligger til grund for en lang række nutidige politiske visioner og muligheder. 

LÆS MERE