Drømmer du om at vinde Nobelprisen en dag? Så ansøg Videnskabsskolen

Vil du blive klogere på forskning, og drømmer du måske om at skrive en ph.d.? Er du dygtig, og har du et borligerligt-liberalt grundsyn? Vil du øge dine chancer for at blive optaget på et ph.d studie og undgå alle begynderfejlene? Så læs med her. CEPOS vil gerne hjælpe dig med at nå dine forskerambitioner og give dig mulighed for at løfte videnskabelig samfundsdebat og gøre Danmark mere frit og rigt.

Hvad er videnskabsskolen?

Videnskabsskolen er et uddannelsesprogram, der er tilrettelagt dig, som er i job, men går med tanker om at skrive en ph.d. og bedrive forskning og undervisning på højeste plan. Programmet hjælper dig med at opbygge og forbedre grundlæggende kompetencer inden for forskning og formidling og derved øge dine chancer for at blive optaget på din drømme phd-uddannelse eller få udgivet din forskning i ledende internationale tidsskrifter. Det er tænkt som et motiverende fast-track for dig, der vil.

 

Hvad får jeg på Videnskabsskolen?

 • Videnskabsskolen løber over et kalenderår med start i marts og afslutning i december.
 • Hver måned deltager man i en eksklusiv studiegruppe, der faciliteres af CEPOS og er placeret fra 17.30-20.00 på en hverdagsaften (typisk onsdag). Altså på et tidspunkt de fleste kan deltage. Hertil vil der være 2 lørdags workshops.
 • Workshops i ph.d.-metode og i hvordan man skriver akademiske artikler. Disse afholdes med ledende forskere og praktikere fra den akademiske verden.
 • Økonomisk støtte til deltagelse i konferencer og til præmiering af udgivelser. Noget af det vigtigste i en akademisk karriere er at formidle forskningsresultater på konferencer og i videnskabelige tidsskrifter. Deltagerne vil derfor have mulighed for at søge om rejsestøtte og forskningsanerkendelse ved udgivelser.
 • Et fagligt funderet og dybt bekendtskab med andre dygtige mennesker, der arbejder lige så interesseret som dig, men i andre emner.
 • Vi vil i løbet af forløbet arbejde på at finde en faglig mentor til dig og din videre rejse. Det kan være ansatte ved CEPOS eller fra vores store netværk blandt dygtige akademikere og praktikere.

Dette er blot nogen af de mange fordele ved at blive optaget på Cepos Videnskabsskole.

 

Sådan fungerer studiegruppen

Det foregår hos CEPOS på Landgreven 3 og vi sørger også for pizza.

Studiegruppens formål er dels at give en løbende tilknytning til akademisk arbejde, samt at give træning i at studere og formidle på et højt niveau. I løbet af året læser vi et hovedværk eller gennemgår et tema, og deltagerne skal efter tur fremlægge tekstdele fra dette og efterfølgende aktivt diskutere, hvad vi har læst. Derudover vil alle deltagere skulle fremlægge en forskningsartikel udgivet indenfor de seneste 5 år indenfor deres interessefelt. Alle deltagere læser også disse artikler, således, at man i løbet af året eksponeres for både grundlæggende tanker og moderne eksempler på nyeste forskning. Cepos hjælper med uddannelse i, hvordan man fremlægger akademisk og kan fremskaffe materialer til dig og holdet, såsom adgang til artikler, datasæt og lign.

Hvem kan søge?

Som udgangspunkt henvender programmet sig til folk, der har færdiggjort en kandidat og er i fast arbejde med samfundsvidenskabelige forskningsambitioner, f.eks. ved at arbejde videre på deres speciale. Det er dog ikke ufravigelige krav og andre forskningsfelter såsom naturvidenskab, jura, medicin, humaniora og andet kan også optages.

Hvordan søger man

Du skal sende din ansøgning senest 24. februar 12.00 til stefan@cepos.dk

Vores overordnede kriterier for udvælgelse er, at du har en realistisk chance for at få en ph.d., og vi tror på, vi kan hjælpe dig til dette.

 • Din ansøgning skal indeholde dit kandidatbevis med karakterer
 • CV
 • ENTEN et bevis på din forskning (eksempelvis et working paper) og en motiveret ansøgning med fokus på, hvordan din forskning og dig som forsker kan bidrage til et mere frit, individuelt ansvarligt og rigt samfund.
 • ELLER en forskningsbeskrivelse, der indeholder en beskrivelse af dit forskningsmæssige interessefelt, og hvordan forskning i dette kan blive beriget af og beriges med liberale og frimarkedsideer.
 • Hvilket paper du gerne selv vil fremlægge.


Du er velkommen til at ringe og tale om din ansøgning med Stefan på 5150 3663.

Praktisk info

Dato

Grundtekst kapitler

Paper

Workshop

3 marts

Ingen

Whetten, D.A., 1989. What constitutes a theoretical contribution?. Academy of management review, 14(4), pp.490-495

 

Tranfield, D., Denyer, D. and Smart, P., 2003. Towards a methodology for developing evidence‐informed management knowledge by means of systematic review. British journal of management, 14(3), pp.207-222.

 

Busse, C., Kach, A.P. and Wagner, S.M., 2017. Boundary conditions: What they are, how to explore them, why we need them, and when to consider them. Organizational Research Methods, 20(4), pp.574-609.

Meet & Greet – Et reminder kursus i social videnskabelig metode

18 marts

1-3

Besluttes af oplægsholder

 

28 marts

 

Kommer senere.

Getting my research into journals and conferences

22 apr

4-6

Besluttes af oplægsholder

 

20 maj

7-9

Besluttes af oplægsholder

 

24 juni

10-12

Besluttes af oplægsholder

 

19 aug

13-15

Besluttes af oplægsholder

 

23 sep

16-19

Besluttes af oplægsholder

 

21 okt

20-22

Besluttes af oplægsholder

 

18 nov

23-25

Besluttes af oplægsholder

 

5 dec (tentativ)

 

Kommer senere.

Writing like an academic.

 

Afsluttes med julefrokost.