Liberale kurser i udlandet

CEPOS er ikke den eneste tænketank, hvor du kan blive klogere på liberalisme, økonomi, filosofi, historie og en masse andet ved at tage kurser. For at gøre det nemmere for dig at overskue har vi udvalgt nogle nedenfor til din inspiration. De er typisk gratis, og det er nemt at søge fonde og lignende til rejseomkostninger. Du vil få viden og venner for livet, og en oplevelse af de helt store. Held og lykke.

Association of Private Enterprise Education (APEE)

Annual Meeting: En akademisk og undervisningskonference som tiltrækker alle de tunge profiler indenfor frimarkedstænkning. De har et young scholars program og det er forholdsvist nemt at få et bidrag optaget. Læs mere her. 

”Hvis du går med en akademiker i maven, er dette som et intellektuelt kurophold. Du vil møde så mange dygtige og ligesindede. Jeg fik eksempelvis mulighed for at diskutere noget forskning jeg lavede med nobelprismodtager Vernon Smith” - Stefan K. Sløk-Madsen, uddannelsesleder, CEPOS.

Cato Institute

CATO University: Et kompakt tredagsprogram om individets frihed”.  Læs mere her.

"Jeg har selv deltaget for mange år siden. Det samme har Otto. Det er en oplevelse for livet og bør være en klar prioritet for alle med interesse i liberalisme, policy, amerikansk historie og alle de beslægtede emner” - Stefan K. Sløk-Madsen, uddannelsesleder, CEPOS.

Hjemmestudiekursus: Lydprogrammer om de historiske, filosofiske, økonomiske, juridiske samt moralske grundlag for individuel frihed og en begrænset stat.  Du kan tage programmerne i dit eget tempo, og de er gratis. Læs mere her. 

Foundation for Economic Education (FEE)

De udbyder gratis online kurser i både økonomiske, erhvervsøkonomiske og juridiske emner. Kurserne henvender sig til alle interesserede. Læs mere her.

”Jeg deltog i deres Advanced Austrian Economics kursus i deres legendariske upstate New York mansion. Det var blandt de bedste økonomikurser jeg nogensinde tog, afholdt af topfolk fra George Mason” - Stefan K. Sløk-Madsen, uddannelsesleder, CEPOS.

Fraser Institute

Post Secondary Policy Seminars: Seminarerne omhandler politik ift. den offentlige sektor. Her vil du møde politiske eksperter, høre provokerende ideer og deltage i diskussioner. Seminarerne er gratis, varer en enkelt dag og er for studerende mellem 18 og 30 år. Læs mere her. 

Grove City College

Austrian Student Scholars Conference: Er en mulighed for kandidat og bachelorstudenterende fra enhver disciplin til at præsentere opgaver inden for den østrigske skole. Det forgår på campus. Konferencen er gratis. Læs mere her. 

”Jeg har selv præsenteret et paper her engang. Det var virkelig en god oplevelse. Jeg mødte min store helt Ed Stringham som jeg har holdt kontakt til siden. Jeg skrev artiklen med en medforfatter der i dag er partner i Boston Consulting Group, vi fik super feedback, og det var en sjov måde at bygge videre på en studieopgave” - Stefan K. Sløk-Madsen, uddannelsesleder, CEPOS.

IES Europe

Seminarer: IES Europe tilbyder en række seminarer om frihed. Her får du en masse fede oplevelser, møder mennesker fra andre kulturer, diskuterer frihed og lærer fra de bedste professorer. Deltagelse i seminarerne er gratis. Læs mere her.

Online webinarer: Her kan du deltage i både fremtidige, men også se tidligere webinarer omhandlende frihed, økonomi og staten. Læs mere her.

Institute for Humane Studies (HIS)

Graduate Research Workshops: Her får du en chance for at præsentere dit researcharbejde og få feedback fra medstuderende og fakultet. På workshoppen får du mulighed for at forbedre dine præsentationsteknikker, møde forskere inden for dit uddannelsesområde samt diskutere den nyeste forskning inden for dit felt. Workshoppen er gratis. Det kræver, at du enten er ph.d. eller er kandidatstuderende på vej til at skrive en ph.d. Læs mere her.

Kandidatkonference: Her får du mulighed for at præsentere din research online og få feedback fra fakultetet. Det er gratis og henvender sig til kandidatstuderende. Læs mere her.

Diskussionskonference: Omhandler emner inden for den klassiske liberale tradition. Diskussionskonferencerne består af et diskussionsforum og en række læsninger. Diskussionskonferencerne forgår over en weekend, er gratis og er for kandidatstuderende. Læs mere her.

Årlig konference: Bliver afholdt over nogle dage, og emnet ligger inden for den klassiske liberale tradition. Konferencen er gratis og henvender sig til studerende. Læs mere her.

Sommer seminarer: Omhandler liberale temaer og består af forelæsninger, diskussioner og sociale arrangementer. Seminarerne varer over seks dage, er gratis og henvender sig til alle. Læs mere her. 

Seminarer: Der udbydes en række dagsseminarer over hele USA. Seminarerne er gratis. Seminarerne henvender sig til kandidatstuderende. Læs mere her.

Institute of Economic Affairs

Freedom Week: Afholdes en gang årligt. Varer en uge. Lærer studerende om klassisk liberalisme, neoliberalisme og frimarkedsøkonomi. Det er gratis, og henvender sig til studerende over 18 år, eller personer der skal til at begynde på universitetet. Læs mere her. 

Jayant Bhandari

Capitalism & Morality seminar: Er et årligt endagsseminar i Vancouver, Canada, hvor der bliver holdt oplæg om emner relateret til frihed. Seminaret henvender sig til alle, og koster ca. 400 kr. for personer under 25 år. Læs mere her. 

”Jeg deltog da jeg var på forsker ophold i Vancouver, og det er en sjov dag med et inspirerende blandetpublikum" - Stefan K. Sløk-Madsen, uddannelsesleder, CEPOS.

Leadership Institute

Youth Leadership School: Dette er et kursus over otte lektioner som træner dig i kampagneaktivisme. Det er et kursus for alle som ønsker at være aktive i den politiske proces. Du lærer, hvordan du organiserer frivillige og vælgere, øger effektiviteten af din kampagnegruppe, motiverer frivillige, arrangerer events og får mediedækning. Kursets pris afhænger om, det foregår i USA eller online. I USA koster det 100$, hvorimod det er gratis online. Læs mere her.

Online kurser: Omhandler alt fra public relations, aktivisme, debat og tænketanke. Prisen afhænger af kurset, som normalt varer en enkelt dag. Læs mere her. 

Online optagede kurser: Disse kurser er allerede tilgængelig online, og du kan tage dem, når du vil. De fleste er gratis og omhandler alt fra konservatisme, fundraising, sociale medier og podcast. Læs mere her.

Liberal Studies

Freedom Week: Du vil lære om klassiske liberale ideer inden for økonomi, filosofi, politik, jura og den offentlige sektor. Varer fem dage, er gratis og henvender sig til alle. Læs mere her.

”Jeg har aldrig deltaget i deres kurser, men Matt deres grundlægger er en god ven – som jeg blandt andet mødte til FEE kursus og jeg anbefaler klart hvad han står bag” - Stefan K. Sløk-Madsen, uddannelsesleder, CEPOS.

Libertarianism.org en del af Cato Institute

De udbyder online kurser, som allerede ligger online, er gratis og tilgængelige for alle:

  • Introduction to Libertarianism.
  • Introduction to Political Philosophy.
  • Libertarian Public Policy.
  • The Cato Home Study Course.
  • Foundational Concepts in Economics.
  • Understanding Statistics.
  • Understanding U.S. Foreign Policy.

Læs mere her.

Mercatus Center

Podcasts: De udgiver gratis podcasts om entreprenørskab, økonomi, ledelse og liberalisme. Læs mere her.

Mises Institute

Master of Arts Degree in Austrian Economics: Koster 4800$ og varer i et år. Fag indeholder microeconomics, monetary economics, quantative economics, macroeconomics, history of economic thought, comparative economic system, history of economic regulation and financial crises, Rothbard graduate seminar og thesis. Du skal have en bachelorgrad for at kunne ansøge. Læs mere her.

”Det er kurset for dig der ikke kan få det liberalt eller anarkistisk nok. Du vil møde og blive udfordret af top forskere indenfor den østrigske skole og tale til langt ud på natten om at privatisere forsvaret. Smukt lokaliseret i skønne Auburn Alabama” - Stefan K. Sløk-Madsen, uddannelsesleder, CEPOS.

Certificate Program in Austrian Economics: Præcis det samme som ovennævnte. Der er ingen krav til uddannelse for at kunne blive optaget. Læs mere her.

Austrian Economics Research Conference: En årlig konference i Auburn, Alabama. Her skal du aflevere et researchprojekt relateret til den østrigske skole. Der vil være en konkurrence for bedste projekt samt forskellige forelæsninger. Deltagelse koster ca. 1900 kr., og konferencen henvender sig til kandidat og ph.d.-studerende. Læs mere her

Students for Liberty

De holder en del gratis online kurser for studerende:

  • Freedom of expression. Læs mere her. 
  • Liberty 101: Omhandler principper for et frit samfund fra et liberalt synspunkt. Introducerer liberale principper og hvorfor frihed er vigtigt for mennesket. Læs mere her. 

The Heritage Foundation

The Academy: 12 ugers program der underviser studerende, unge professionelle samt civile leder i de grundlæggende principper om amerikansk politisk filosofi og politiske debatter, som USA står over for. Læs mere her.

Timbro

Classical Liberal Summer Seminar: Et liberalt sommerkursus over nogle dage i Sverige. Emner er de klassiske liberale tanker, ideer om et frit samfund og frihed. Kurset er gratis. Der er ingen krav til, at du skal være studerende. Læs mere her.

Classical Liberal Reading Group: Læsegruppen har som formål at styrke interessen for og forståelsen for klassisk liberal litteratur. Læsegruppen er åben for alle. Der er ingen krav til, at du skal være studerende. Læs mere her. 


 

GYMNASIEBESØG

Besøg CEPOS og få et samfundsrelevant indspark til undervisningen.

LÆS MERE

ABCEPOS

Er du på udkig efter grafer, figurer og hurtig viden? Find dem her på ABCepos. 

LÆS MERE

CEPOS AKADEMI

CEPOS Akademi samler ambitiøse unge mennesker til en spændende og grundig indføring i frimarkedstænkning.

LÆS MERE

BORGER & STAT

Borger & Stat er den første både teoretiske og praktiske indføring set fra danske forhold i de borgerlige tanker, der ligger til grund for en lang række nutidige politiske visioner og muligheder. 

LÆS MERE