CEPOS logo

Åbent seminar: Det borgerlige gennembrud I – Forfatning og folkestyre

Udgivet d.

4. november 2024 - 10:15

Events

12. februar 2025 kl. 16:00 - 19:00

Kom med til første del af en kort seminarrække, der tager os tilbage til 1800-tallets borgerlige gennembrud, men samtidig stiller spørgsmålet: Hvordan skaber vi endnu et borgerligt gennembrud?

CEPOS Akademi inviterer dig til åbent seminar om ‘Det borgerlige gennembrud I – Forfatning og folkestyre’.
Arrangementet er en del af en kort seminarrække, der tager os tilbage til 1800-tallets borgerlige gennembrud, men samtidig stiller spørgsmålet: Hvordan skaber vi endnu et borgerligt gennembrud?
Det første seminar fokuserer på det politiske; det spirende folkestyre, de folkelige og civile bevægelser og naturligvis Grundloven af 1849. Det næste seminar stiller skarpt på de kulturelle strømninger og fremtrædende personer i 1800-tallets kulturelite.
Til dette første seminar diskuterer borgerlige eksperter og debattører, hvad vi kan lære af vores forfatningsfædre, om ånden fra Grundloven egentlig stadig lever i dag og hvorvidt moderne regulering og et enormt statsapparat har knust “nedefra og op”-samfundsudviklingen, som vi kender det fra 1800-tallet.
Panelet består af:
  • Henrik Gade Jensen, sognepræst, forfatter og tidligere projektleder ved CEPOS
  • Jens Wendel-Hansen, historiker ved Center for Grundtvigforskning og ph.d. i 1800-tallets politiske historie
  • Øvrige oplægsholdere offentliggøres senere
Efter debatten vil der være mulighed for samtale over drikkevarer, herunder vin og øl, samt snacks.
Det koster 100 kr. at deltage.
Vi glæder os til at se dig hos CEPOS til en spændende eftermiddag med inspirerende samtaler og gode debatter.
Relateret artikel

Børn af forældre i lavtlønsjob bryder den sociale arv

1. januar 2001
Denne analyse omhandler social arv målt ved indkomstmobilitet. Det undersøges, i hvor høj grad børnenes indkomst som voksne er påvirket af deres forældres indkomst, da de var børn. I analysen følges 46.000 børn, som er født i 1985 og som i 2020 er 35 år. Det fremgår af ana-lysen, at der er social arv i Danmark. Undersøgelsen indikerer, at det er forældrenes beskæf-tigelsessituation i højere grad end deres indkomst, som bestemmer, om børnene lander i lav-indkomstgruppen:
Relateret artikel

Efter ny ydelse: Forskellen på at være arbejdsløs og gå på arbejde er cirka 3.000 kroner

1. januar 2001
Tænketanken Cepos har for Berlingske regnet på, hvad regeringens nye ekstra børnetilskud betyder i kroner og øre for kontanthjælpsmodtagere. Gevinsten ved at tage et lavtlønsjob bliver mærkbart mindre, mener cheføkonom Mads Lundby.

Støt os

En personlig donation til CEPOS støtter vores mission om frihed, ansvar, privat initiativ og begrænset statsmagt for "Et friere og rigere Danmark"
Støt os månedligt som

Privat

Støt os månedligt som

Virksomhed