CEPOS logo

CEPOS henter ny stærk seniorøkonom til vækstteamet

Udgivet d.

13. januar 2025 - 11:51

Nyheder

Niklas Praefke tiltræder som ny seniorøkonom i CEPOS’ vækstteam den 3. februar

CEPOS henter ny økonomiprofil hjem i form af Niklas Praefke, der tiltræder som seniorøkonom i vækstteamet den 3. februar. Med en stærk faglig baggrund og omfattende erfaring som bl.a. chefanalytiker i CIP Fonden og cheføkonom i Lederne bliver Niklas et vigtigt aktiv i arbejdet med at fremme vækst og beskæftigelse i Danmark.

“Jeg er både glad for og stolt over, at det er lykkedes at tiltrække en så stor kapacitet som Niklas Praefke til CEPOS. Med sine skarpe analytiske evner, solide Christiansborgerfaring og dybe viden inden for vækst- og beskæftigelsesområdet er Niklas Praefke en markant styrkelse af teamet,” siger Mia Amalie Holstein, cheføkonom i CEPOS og fortsætter:

“Derudover er han en fremragende kommunikator, der gennem årene har markeret sig stærkt i samfundsdebatten og han har en dyb forståelse for vores værdier og mission,” siger Mia Amalie Holstein, cheføkonom i CEPOS.

Niklas Praefke kommer fra en stilling som seniorprojektleder og chefanalytiker i CIP Fonden. Tidligere har han været cheføkonom og Public Affairs-ansvarlig i Lederne, hvor han især arbejdede med emner som vækst og beskæftigelse. Niklas har desuden erfaring som økonom i Venstre og som medarbejder i CEPOS under sin studietid.

Niklas Praefke selv udtrykker stor begejstring for sin tilbagevenden til CEPOS.

“Det er en stor glæde at vende tilbage til CEPOS – en organisation, jeg har dyb respekt for. CEPOS spiller en central rolle i samfundet ved at udfordre status quo og tænke nyt for at skabe et Danmark med større frihed og muligheder for den enkelte. Det bliver en stor fornøjelse at bidrage til CEPOS’ vision og deltage i dette meningsfulde arbejde i tæt samarbejde med så dygtige fagfolk,” siger Niklas Praefke, kommende seniorøkonom i CEPOS.

 

Forfatter
Relateret artikel

Børn af forældre i lavtlønsjob bryder den sociale arv

1. januar 2001
Denne analyse omhandler social arv målt ved indkomstmobilitet. Det undersøges, i hvor høj grad børnenes indkomst som voksne er påvirket af deres forældres indkomst, da de var børn. I analysen følges 46.000 børn, som er født i 1985 og som i 2020 er 35 år. Det fremgår af ana-lysen, at der er social arv i Danmark. Undersøgelsen indikerer, at det er forældrenes beskæf-tigelsessituation i højere grad end deres indkomst, som bestemmer, om børnene lander i lav-indkomstgruppen:
Relateret artikel

Efter ny ydelse: Forskellen på at være arbejdsløs og gå på arbejde er cirka 3.000 kroner

1. januar 2001
Tænketanken Cepos har for Berlingske regnet på, hvad regeringens nye ekstra børnetilskud betyder i kroner og øre for kontanthjælpsmodtagere. Gevinsten ved at tage et lavtlønsjob bliver mærkbart mindre, mener cheføkonom Mads Lundby.

Støt os

En personlig donation til CEPOS støtter vores mission om frihed, ansvar, privat initiativ og begrænset statsmagt for "Et friere og rigere Danmark"
Støt os månedligt som

Privat

Støt os månedligt som

Virksomhed