Fyn har det laveste sygefravær

Type: Analyse
Table of contents×

Indholdsfortegnelse

Indholdsfortegnelse

CEPOS-analyse af sygefraværet i 2015 blandt det kommunalansatte plejepersonale på ældreområdet, med særligt fokus på sammenligninger mellem hhv. landsdele og på tværs af overenskomstgrupper.

”Vores analyse viser, at der er store forskelle i sygefraværet, når man sammenligner landsdelene. Analysen viser samtidig, at disse forskelle er konsistente over tid. Også i 2010 havde plejepersonalet i Nordsjælland landets højeste sygefravær, mens Fyn var blandt de landsdele med det laveste sygefravær. Det peger i retning af, at der er tale om rodfæstede arbejdskulturelle forhold”, udtaler Mia Amalie Holstein, CEPOS.

”Analysen har desuden en sammenligningen af sygefraværet på tværs af kommunale overenskomstgrupper. Her ligger SOSU-assistenterne som den faggruppe med det højeste sygfravær på 15,4 dagsværk om året, hvilket er 42 pct. højere end sygefraværet for syge- og sundhedspersonale”, udtaler Mia Amalie Holstein, CEPOS.

”Det økonomiske potentiale ved nedbringelse af sygefraværet er stort. Reduceres det kommunale sygefravær for hele landet til det gennemsnitlige niveau for Fyn, så kan kommunerne høste en økonomisk gevinst på godt 175 mio. kr. årligt, svarende til, at de kunne ansætte godt 420 ekstra SOSU-assistenter årligt”, udtaler Mia Amalie Holstein, CEPOS.

Fodnoter

  Hent analyse

  Hent Filstørrelse: 891,2 KB

  Del denne side

  Forfatter(e):

  Mia Amalie Holstein

  Tidligere velfærdspolitisk chef i CEPOS

  Hent analyse

  Hent Filstørrelse: 891,2 KB

  Del denne side

  Forfatter(e):

  Mia Amalie Holstein

  Tidligere velfærdspolitisk chef i CEPOS