CEPOS søger økonomiske studenter

 Interesserer du dig for spændingsfeltet mellem politik og økonomi? Er du en af de bedste studerende på din årgang? Og vil du lære af nogle af Danmarks dygtigste økonomer?  

Hvis ja, så er det dig, vi leder efter!

CEPOS søger to dygtige studerende til at bistå med at udarbejde økonomiske analyser af højt fagligt niveau, der vil præge den økonomiske dagsorden i Danmark. CEPOS er en uafhængig borgerlig-liberal tænketank, der gennem analyser af samfundsindretningen søger at påvirke nutidens og fremtidens beslutningstagere. Vi kan tilbyde dig et meget fagligt miljø, hvor du i praksis får mulighed for at bruge de værktøjer, du lærer på studiet.

Om stillingen:

  • Du vil komme til at arbejde med forskningsbaserede analyser af helt aktuelle spørgsmål inden for velfærdsområdet - herunder fx analyser af offentlig udgiftspolitik, produktivitet i den offentlige sektor, og kvaliteten af offentlige velfærdsydelser.
  • Du får mulighed for at udnytte din faglige viden inden for bl.a. samfundsbeskrivelse, statistik og mikroøkonomi.
  • Du kommer til at arbejde med at vedligeholde og opdatere modeller.
  • Du kommer til at arbejde meget i Excel og STATA, og du kommer også til at bruge både R og Python.

Hos CEPOS vil du komme til at indgå i et team af studenter, som arbejder tæt sammen med vores økonomer. Her vil du indsamle og strukturere information samt udarbejde mindre, selvstændige analyser. Du vil altid arbejde med aktuelle problemstillinger, og opgaverne er meget varierede. Du vil opleve et godt og socialt studentermiljø og få mulighed for at opbygge et enestående og værdifuldt netværk.

Generelt om din profil:

  • Du er stud.polit eller lignende. Du er mindst ét år inde i studiet og er mindst 1½ år fra kandidateksamen
  • Du er god til at tænke som en økonom
  • Du har en skarp analytisk sans og evner inden for talbehandling og eventuelt særlig interesse for statistik og økonometri.
  • Du har evnen til og ønsket om at dygtiggøre dig og engagere dig i dine opgaver.
  • Du har flair for kommunikation, da du vil skulle assistere med udformning af notater, der vil sætte dagsordenen i landsdækkende aviser.
  • Du er ambitiøs, ansvarsfuld, pligtopfyldende, social og altid klar til at give en hjælpende hånd, når der er brug for det.

Arbejdstiden er i gennemsnit 15 timer om ugen, men vi er meget fleksible i forhold til undervisning og eksamener. Til gengæld forventer vi, at du også er fleksibel i perioder med korte deadlines.

Ønsker du et stærkt fagligt fokus kombineret med et unikt politisk miljø, så send os en ansøgning. Vedlæg CV, eksamenskarakterer og relevante bilag.

 Deadline for ansøgning er hurtigst muligt eller fredag den 3. juli 2022. Du skal sende ansøgningen elektronisk til jens@cepos.dk. Skriv ”Student” i emnefeltet. Du kan finde mere information om CEPOS på www.cepos.dk. For eventuelle spørgsmål kan du ringe til forskningschef Karsten Bo Larsen på 41 22 04 76 eller chefkonsulent Jens Lund Andersen på 31 76 86 44.

 

Hold dig orienteret om ledige stillinger - følg CEPOS på LinkedIn.