CEPOS logo

Vestens andel af det globale energiforbrug falder

Udgivet d.

14. marts 2023 - 19:20

ABCepos

Klima

Der er i løbet af de seneste knap 50 år sket en tydelig ændring i den geografiske sammensætning af det globale energiforbrug.

Nordamerika og EU-27 stod for 57,9 pct. af verdens energiforbrug i 1970, mens de to regioner i 2021 står for 29,2 pct. (dvs. et fald på knap 29 pct. point), jf. figur og tabel herunder.

I kontrast hertil er Asien og OceaniensOceanien angiver Australien, New Zealand og diverse Stillehavsøer.   andel steget med 32,6 pct. point over den pågældende periode – fra at udgøre 14,5 pct. i 1970 til 47,1 pct. i 2021, hvilket primært skal tilskrives en række asiatiske landes kraftige økonomiske udvikling, herunder særligt Indien og Kina.

Relateret artikel

Fiaskoer med energiøer bør føre til ny vindstrategi

29. august 2024

Regeringen har besluttet at udskyde energiøen i Nordsøen endnu en gang. Det er rettidig omhu. Tænkepausen bør benyttes til en fundamental gentænkning af den måde, vindenergiudbygningen sker på i Danmark. Ellers truer flere ekstraregninger til skatteyderne

Relateret artikel

Klimarådet risikerer at understøtte en tom overbudspolitik

19. august 2024

Klimarådets notat om klimamål bidrage ikke til en nøgtern diskussion om meningsfuld dansk klimapolitik. Tværtimod.

Støt os

En personlig donation til CEPOS støtter vores mission om frihed, ansvar, privat initiativ og begrænset statsmagt for "Et friere og rigere Danmark"
Støt os månedligt som

Privat

Støt os månedligt som

Virksomhed