Hvad tjener man i forskellige jobs?

Type: ABCepos
Table of contents×

Indholdsfortegnelse

Tags

Indholdsfortegnelse

Tags

Hvad tjener man egentligt i forskellige typer af job? Det kan du finde svar på her. 

En ingeniør tjener i gennemsnit 60.900 kr. (inkl. pension) om måneden, mens en elektriker tjener 43.800 kr. om måneden i gennemsnit. 

En gymnasielærer tjener ca. 51.900 kr., mens en kok i gennemsnit tjener 32.700 kr. Find lønninger for flere jobtyper i figuren og tabellen nederst. 

Figuren viser den såkaldte standardberegnede månedsfortjeneste for en fuldtidsstilling som opgjort af Danmarks Statistik. Heri indgår basisløn, pension, personalegoder, genetillæg og uregelmæssige betalinger (fx bonus).  Overarbejdsbetaling indgår ikke. I tabellen herunder kan du se lønninger for flere jobtyper. 

Opgørelsen medregner lønmodtagere uden ledelsesansvar (og ekskl. unge og elever). Både time- og fastlønnede er medtaget. 

Der er naturligvis forskel på arbejdsvilkår for de viste jobtyper. Figuren viser blot den gennemsnitlige løn for de viste jobtyper, og der er ikke taget stilling til eventuelle forskelle i arbejdsvilkår. Der kan også være forskel på løn pga. erfaring, hvilket opgørelsen heller ikke tager højde for. 

Opgørelsen her skelner ikke mellem offentligt ansatte og privatansatte. Her kan du læse mere om lønnen for offentligt ansatte i kommuner og regioner. 

Fodnoter

  Del denne side

  Forfatter(e):

  Jørgen Sloth

  Seniorøkonom

  +45 61 66 27 98

  jorgen@cepos.dk

  Del denne side

  Forfatter(e):

  Jørgen Sloth

  Seniorøkonom

  +45 61 66 27 98

  jorgen@cepos.dk