A Free Market Vision for Europe

09 sep 2005, 09:00 - 09 sep 2005, 14:00
Ingeniørforeningens Mødecenter (lokale 101), Kalvebod Brygge 31-33, København

EU's stats- og regeringsledere besluttede ved topmødet i Bruxelles den 16. og 17. juni, at Europa behøvede en tænkepause ovenpå den franske og hollandske afstemning om forfatningen samt de efterfølgende diskussioner vedrørende EU's fremtidige budget.

CEPOS mener, at tænkepausen bør bruges til at tænke højt. Derfor arrangerer CEPOS en Europakonference fredag den 9. september 2005, kl. 9-14, hvor befolkningen kan få mulighed for at tænke højt sammen med nogle af Europas og Danmarks toneangivende europapolitikere, økonomer, tænkere m.v. 

CEPOS har kaldt konferencen ”A Free Market Vision for Europe” inspireret af Europa-kommissionens dagsorden og det britiske formandskabsprogram. Formålet med CEPOS’ Europakonference er at få belyst, hvorvidt man ved at bakke op om økonomiske reformer - som bl.a. den britiske finansminister Gordon Brown og kommissionsformand José Manuel Barroso har foreslået - kan sikre opbakning til EU i fremtiden og dermed fortsætte den europæiske integrationsproces.

Copenhagen Economics har udarbejdet rapporten Economic Assessment of the Barriers to the Internal Market for Services for EU-kommissionen. I rapporten vurderes de økonomiske effekter af at indføre kommissionens servicedirektiv. I forbindelse med konferencen har Copenhagen Economics skrevet et dansk notat om effekterne af servicedirektivet. Program:Session 1:

Claus Kastberg Nielsen, Adm. direktør, Copenhagen Economics

Noëlle Lenoir, Tidligere Europaminister, Frankrig

Pat Cox, Tidligere parlamentsformand, EU

Session 2:

Niels Thygesen, Professor, Københavns Universitet

Per Stig Møller, Udenrigsminister, Danmark

Niels Westergård-Nielsen, Professor, Handelshøjskolen i Århus

Tøger Seidenfaden, Chefredaktør, Dagbladet Politiken

Ordstyrer: Lykke Friis, Europapolitisk chef, Dansk Industri

Frokostbuffet