Adam Smith

30 okt 2006, 09:00 - 30 okt 2006, 09:00

Adam Smith (1723-1790) regnes med sit hovedværk Wealth of Nations for grundlægger af den økonomiske liberalisme. Smith fokuserede på årsagerne til velstand og hvilke mekanismer der gør samfund rige. Fattigdom behøver ingen forklaring. Men egentlig var Smith moralfilosof der ud fra sit syn på, hvad mennesket kan vide og føle, formulerede ideen ’den usynlige hånd’, hvor den enkelte ved at arbejde for sig og sine utilsigtet bidrager til fællesskabets velstand. Et menneskesyn, der både peger mod en konservativ som liberal samfundsfilosofi. Professor, Ph.d. Peter Kurrild-Klitgaard forestår forelæsningen.

Peter Kurrild-Klitgaard der er velkendt i såvel intellektuelle kredse som samfundsdebatten, er associeret forsker hos CEPOS.

Peter Kurrild-Klitgaard er professor ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet, og har en M.A. i Political Science fra Columbia University, New York og ph.d. i statskundskab fra Københavns Universitet. Han er desuden medlem af direktionen for Mont Pelerin Society, European Editor af tidsskriftet Public Choice, fast bidragyder til Groft sagt i Berlingske Tidende og forfatter til bogen om Adam Smith udgivet i serien "Økonomiens Konger" på DJØFs forlag.

Tilmeld dig eventet

Annuller

Del dette arrangement