Alexis de Tocqueville

06 nov 2006, 09:00 - 06 nov 2006, 09:00

I 1830erne rejste den unge franskmand Tocqueville (1805-1859) til USA, som på det tidspunkt set fra Europa var et ungt og revolutionært demokrati uden aristokrati og klassedeling. Indtrykkene nedfældede Tocqueville i bogen Demokratiet i Amerika (1835 -1840), der med sine analyser og forudsigelser står som et hovedværk i moderne samfundstænkning. Forfatteren, Ph.d. David Gress forestår forelæsningen.

David Gress er tidligere John M. Olin Professor of the History of Civilizations ved Boston University, Senior Fellow ved Hoover Institution, Stanford og lektor i klassisk filologi, Århus Universitet. Han er dagligt tilknyttet Morgenavisen Jyllands-posten og associeret forsker ved CEPOS. Han er uddannet B.A. i klassisk filologi ved Cambridge University med en Ph.d. fra Bryn Mawr College, Pennsylvania, USA.

David Gress er en velkendt debattør fra samfundsdebatten, og har altid beskæftiget sig såvel med historie og kultur fra antikken og frem, som med aktuelle problemstillinger, herunder velfærdssamfundenes politiske kultur og demokratiets fremtid. Han har modtaget adskillige priser og er en internationalt respekteret forsker.

Tilmeld dig eventet

Annuller

Del dette arrangement