Anti-amerikanisme før og nu med Harvard-professoren Paul Hollander

07 mar 2007, 12:00 - 07 mar 2007, 12:00
CEPOS, Vestergade 16, stuen DK-1456 København K

Før terrorangrebet på New York og Washington den 11. september 2001 var anti-amerikanisme ikke noget politologer og intellektuelle tog seriøst i forskningen. Det var tilsyneladende ikke værd at studere, fordi fordommene ikke blev betragtet som patologi, der behøvede en større forståelse.

Modsat racisme, sexisme, antisemitisme, homofobi m.v. blev anti-amerikanisme, hvor tydelig den end havde været i perioder i historien, betragtet som et mere eller mindre naturligt fænomen, som var let at forklare og forstå.

Professor Paul Hollander, der er født i Ungarn 1932 og i 1956 flygtede til Vesten, har på Harvard University forsket i anti-amerikanismen. Han besøger CEPOS ved et frokostsymposium onsdag den 7. marts kl. 12-13, hvor han vil tale om de forskellige former for "Anti-Americanism", som man kan finde i fortiden og nutiden. Hollander vil ligeledes diskutere, hvorfor vi ikke længere kan tillade os at trække på skuldrene, når det gælder anti-amerikansme. 

> Lyt til symposiet med Paul Hollander (MP3)

> Læs mere om Paul Hollander

CEPOS' frokostsymposier er et uformelt forum, hvor alle har mulighed for at deltage og diskutere udvalgte emner, som CEPOS beskæftiger sig med, eller som blot er aktuelle. Oplægsholderne er inviteret af CEPOS, men ideerne er ikke nødvendigvis udviklet af CEPOS eller med støtte fra CEPOS.

CEPOS' frokostsymposier er åbne for alle interesserede, men med et maksimum antal på 25 personer. Deltagelse er gratis. Der serveres kaffe, thé og vand, ligesom alle er velkomne til at medbringe madpakke. Oplægget vil blive lagt ud på denne side som MP3-fil umiddelbart efter mødet.Arrangement info

Event dato:
12:00 til 13:00 
07/03/07

Hvad er et frokostsymposium?

CEPOS ønsker at påvirke og engagere alle, der gør sig tanker om fremtiden.

Derfor introducerer CEPOS en række frokostmøder, som vi har kaldt "Frokostsymposier".

Politikere, erhvervsfolk, embedsmænd, rådgivere m.v. vil ved små helt uformelle møder diskutere udvalgte emner, som CEPOS beskæftiger sig med, eller som blot er aktuelle. Oplægsholderne er således inviteret af CEPOS, men ideerne er ikke nødvendigvis udviklet af CEPOS eller med støtte fra CEPOS.

Ordet symposium bruges normalt som en betegnelse for mindre videnskabelige konferencer, og vores frokostmøder har netop til hensigt at styrke og videreudvikle ideer, som især er fremmende for et frit og velstående samfund.

CEPOS' frokostsymposier er åbne for alle interesserede, men med et maksimum antal på 25 personer. Deltagelse er gratis. Der serveres kaffe, thé og vand, ligesom alle er velkomne til at medbringe madpakke. Oplæg vil så vidt muligt blive lagt ud på Se & lyt siden som MP3-fil og podcast umiddelbart efter mødet med mindre oplægsholderen frabeder sig optagelse.

Indkaldelser til frokostmøderne kan ske med meget kort varsel via opslag på hjemmesiden.

Tilmeld dig eventet

Annuller

Del dette arrangement