Bent Jensen, PET og Dragsdahl-artiklerne

10 maj 2007, 12:00 - 10 maj 2007, 13:00
Vestergade 16, stuen DK-1456 København K

Da professor, dr. phil. Bent Jensen i januar i en artikel i Jyllands-Posten refererede fra materiale i Politiets Efterretningstjenestes (PET) arkiv vedr. den tidligere journalist på dagbladet Information, Jørgen Dragsdahl, startede han samtidig en tiltrængt debat om vilkårene for adgang til PETs arkiv.

En række eksperter og politikere mente, at det var urimeligt, at forskere og journalister kunne få lov at se PET's materiale, mens de personer, som er omtalt i PETs arkiv, ikke havde samme mulighed.

PET tog i forbindelse med artiklens offentliggørelse det usædvanlige skridt at udsende en pressemeddelelse, hvori det hed, at man havde advaret Bent Jensen om, at han med offentliggørelsen af artiklen risikerede en politianmeldelse for overtrædelse af bl.a. straffeloven. Artiklen medførte endvidere en stævning fra Jørgen Dragsdahl mod Bent Jensen og Jyllands-Posten.

CEPOS har inviteret Bent Jensen til frokostsymposium den 10. maj 2007 kl. 12-13, hvor han vil give sin version af historien om Dragsdahl-artiklerne, ligesom han vil diskutere adgangsbetingelserne til PETs og andre statslige arkiver generelt.

> Lyt til symposiet med Bent Jensen her (MP3)

 

CEPOS' frokostsymposier er et uformelt forum, hvor alle har mulighed for at deltage og diskutere udvalgte emner, som CEPOS beskæftiger sig med, eller som blot er aktuelle. Oplægsholderne er inviteret af CEPOS, men ideerne er ikke nødvendigvis udviklet af CEPOS eller med støtte fra CEPOS.

CEPOS' frokostsymposier er åbne for alle interesserede, men med et maksimum antal på 25 personer. Deltagelse er gratis. Der serveres kaffe, thé og vand, ligesom alle er velkomne til at medbringe madpakke. Oplægget vil blive lagt ud på denne side som MP3-fil umiddelbart efter mødet.Arrangement info

 

Event dato:
12:00 til 13:00 
10/05/07

Hvad er et frokostsymposium?

CEPOS ønsker at påvirke og engagere alle, der gør sig tanker om fremtiden.

Derfor introducerer CEPOS en række frokostmøder, som vi har kaldt "Frokostsymposier".

Politikere, erhvervsfolk, embedsmænd, rådgivere m.v. vil ved små helt uformelle møder diskutere udvalgte emner, som CEPOS beskæftiger sig med, eller som blot er aktuelle. Oplægsholderne er således inviteret af CEPOS, men ideerne er ikke nødvendigvis udviklet af CEPOS eller med støtte fra CEPOS.

Ordet symposium bruges normalt som en betegnelse for mindre videnskabelige konferencer, og vores frokostmøder har netop til hensigt at styrke og videreudvikle ideer, som især er fremmende for et frit og velstående samfund.

CEPOS' frokostsymposier er åbne for alle interesserede, men med et maksimum antal på 25 personer. Deltagelse er gratis. Der serveres kaffe, thé og vand, ligesom alle er velkomne til at medbringe madpakke. Oplæg vil så vidt muligt blive lagt ud på Se & lyt siden som MP3-fil og podcast umiddelbart efter mødet med mindre oplægsholderen frabeder sig optagelse.

Indkaldelser til frokostmøderne kan ske med meget kort varsel via opslag på hjemmesiden.

Tilmeld dig eventet

Annuller

Del dette arrangement