Boglancering: Civilisation – Vesten og Resten

21 okt 2014, 18:30 - 21 okt 2014, 18:30
CEPOS' lokaler, Landgreven 3, 1301 København K.

Den 21. oktober 2014 udgives Niall Fergusons internationale bestseller på dansk på CEPOS Forlag. I den forbindelse afholder CEPOS en boglancering, hvor teolog og forfatter Katrine Winkel Holm, professor ved Københavns Universitet Frederik Stjernfelt og lektor ved Københavns Universitet Peter Fibiger Bang vil kommentere bogen.

I 2011 udgav Niall Ferguson bogen ”Civilization: The West and the Rest”, hvor han fastslog, at den moderne videnskab og teknologi fundamentalt set er produkter af Vesten. I sit værk satte Ferguson spørgsmålstegn ved, hvorvidt en ikke-vestlig stat vil kunne tilegne sig videnskabelig viden uden samtidig at skulle acceptere centrale vestlige principper, såsom ejendomsret, retssamfundet og folkestyre.

For hvad er en civilisation egentlig? Og er den vestlige civilisation blot én blandt mange, eller viser dens oplysningsfilosofi, frimarkedstænkning og videnskab vejen for de øvrige civilisationer? 

Hvilken rolle har kristendommen spillet for den vestlige civilisations fremgang, og var det i virkeligheden blot geografien og kolonialismen, som har givet os velstand?

Dette er blot nogle af de spørgsmål, som du kan få svar på, når CEPOS afholder boglancering af Niall Fergusons internationale bestseller den 21. oktober kl. 17.00.

Til lanceringen kan CEPOS byde velkommen til tre markante og indsigtsfulde talere, henholdsvis teolog og forfatter Katrine Winkel Holm, professor ved KU Frederik Stjernfelt og lektor ved KU Peter Fibiger Bang. De vil debattere det omdiskuterede værk, der endvidere har dannet grundlag for TV-serien 'Vestens storhed' på DR. I anledning af bogudgivelsen af 'Civilization' på dansk, genudsender DR TV-serien med Niall Ferguson over de kommende 6 søndag eftermiddage på DR K. 

Se DR K's sendeplan her

 

Til arrangementet kan bogen købes til specialpris på 249 kr., ligesom det vil være muligt at købe en forfriskning til overkommelig pris.

Læs Sebastian Gjerdings anmeldelse af Civilisation - Vesten og Resten på Information.dk

Læs mere om bogen 'Civilisation - Vesten og Resten' her.

 

Katrine Winkel Holm er forfatter, samfundsdebattør, teolog samt formand for Trykkefrihedsselskabet og medudgiver af Tidehverv. Winkel Holm har markeret sig i en lang række debatter; blandt andet har hun slået til lyd for en kristendomsbaseret værdiuniversalisme, hvilket vil sige, at hun har holdt relativistiske debattører i ørerne, når disse har støttet Sharia-lovgivning i Mellemøsten og enkeafbrændinger i Indien, med henvisning til at disse civilisationer har andre normer end Vestens.

Frederik Stjernfelt er professor i semiotik, idehistorie og videnskabsteori ved Københavns Universitet. Han er desuden forfatter til bøgerne ’Adskillelsens politik’ og ’De Anstændige’, som begge omhandler ytringsfrihed og individuelle rettigheder i Vesten såvel som globalt. Stjernfelt er i samfundsdebatten kendt som en tilhænger af en sekulær værdiuniversalisme med rødder i oplysningsfilosofien. Han har herved markeret sig som fortaler for retten til at ytre sig frit, herunder retten til at kritisere religion, uanset hvilken civilisation man tilhører. 

Peter Fibiger Bang er lektor i Romerriget og komparativ historie ved Københavns Universitet og forfatter til en lang række videnskabelige værker, som sammenligner imperier og civilisationer på tværs af kontinenterne. Bang har været bidragsyder til The Cambridge Imperial Studies samt The Oxford Handbook Series-udgivelserne om imperier og kultur. Foruden sine historiske kompetencer, har Bang også indsigt i økonomisk historie.

Tilmeld dig eventet

Annuller

Del dette arrangement