Boglancering: ’Det mindst ringe’ – om demokratiet i velfærdsstaten

24 apr 2014, 09:00 - 24 apr 2014, 09:00

En demokratisk indretning af samfundet, hvor borgerne er lige, hver med én stemme, blev lov i Danmark i 1953. Det foranledigede skabelsen af et lighedens demokrati, hvor den grundlæggende tanke var, at borgere havde en fælles interesse i at skabe velstandsfremgang for alle.

I sin nye bog ’Det mindst ringe’ undersøger forskningschef Henrik Christoffersen, hvordan danskerne har forvaltet dette lighedens demokrati. Hvordan den danske velfærdsstat har udviklet sig over årtier, og hvorledes den er blevet etableret som en samfundsmodel, som i vid udstrækning bedriver omfordeling af blandt borgerne, men hvor fordelingen af velfærdsstatens goder i sidste ende bliver flertallets interesse – og ikke en fælles.

Er demokratiet sat ud af spil i nutidens velfærdsmodel, hvor omfordelingen hersker? Og resulterer det i et samfund, hvor langsigtet politisk tænkning er blevet tilsidesat af ønske om at få den største bid af kagen? Og har vi overhovedet et alternativ til vores samfundsmodel?

Det er nogle af de spørgsmål, som der vil blive debatteret, når CEPOS afholder boglancering af ’Det mindst ringe’ torsdag d. 24. april kl. 17.00. Til arrangementet vil forskningschef og bogens forfatter, Henrik Christoffersen, tage os med på en rejse gennem velfærdsstatens udvikling. Her vil han blive flankeret af professor emeritus i nationaløkonomi Martin Paldam fra Aarhus Universitet, som sammen med Christoffersen også er medforfatter til bogen ’The Good Society – A Comparative Study of Denmark and Switzerland’, som udkom i januar i år.

Ved boglanceringen vil de to forfattere ligeledes trække linjer til denne bog i diskussionen om, hvorvidt den nuværende danske velfærdsmodel er holdbar, eller om vi bør finde alternativer?

Tilmeld dig eventet

Annuller

Del dette arrangement