CEPOS Gå-hjem-møde: Cubanske systemkritikere

05 maj 2011, 09:00 - 05 maj 2011, 09:00

I 2003 under ”Det sorte Forår” blev en lang række menneskerettighedsforkæmpere arresteret og dømt op til 28 års fængsel på Cuba. Konerne og kæresterne til disse fængslede dissidenter er senere gået sammen og har dannet bevægelsen ”De hvide Damer” (Damas de Blanco). Blanca Reyes Castañon (f. 1947) og Elena Larrinaga de Luis (f. 1955) besøger CEPOS, hvor de vil tale om situationen på Cuba, muligheden for at ytre sig, blogge eller sige sin mening i forhold til det cubanske styre. De vil også tale om, hvordan de ser fremtiden på Cuba.

Anledningen til deres besøg er, at CEPOS' frihedspris for 2010 går til den cubanske systemkritiker Yoani  Sánchez, der via sin blog ‘Generación Y’ kritiserer forholdene på Cuba.

Da Yoani Sánchez ikke har kunnet få udrejsetilladelse fra Cuba, modtages prisen på Sanchez´ vegne af eksilcubanerne Ms. Blanca Reyes Castañon og Ms. Elena Larrinaga de Luis. Der er nu mulighed for at møde Blanca Reyes Castañon og Elena Larrinaga de Luis og få en beretning fra Cuba til gå-hjem-møde på CEPOS.


Arrangementet foregår på engelsk. 

Tilmeld dig eventet

Annuller

Del dette arrangement