CEPOS Gå-hjem-møde: Erhvervslivets oversete helte – om den vækst og velstand ejerledede virksomheder skaber i Danmark

03 maj 2011, 09:00 - 03 maj 2011, 09:00

Politikerne leder desperat efter vækstvirksomheder, der kan tage over efter Novo, Carlsberg og Vestas. Disse virksomheder er for længst holdt op med at skabe arbejdspladser i Danmark og bidrager stadig mindre til finansieringen af vores dyre velfærd.

Politikerne appellerer til iværksættere og skyder statspenge i biotek og cleantech-virksomheder med tvivlsomt resultat. Derimod overses ejerlederne, dem der ejer og driver deres egen virksomhed. Politisk hånes de af ledelseseksperter og forskere, der beskylder dem for at være bange for vækst, elendige til at lede og uduelige til produktudvikling.

Men påstandene holder ikke, argumenterer redaktør Carsten Steno i en ny meget omtalt og anmelderrost bog, De virkelige helte. Et portræt af ejerlederkulturen i Danmark, der netop er udkommet på Gyldendal. 

Her påviser Carsten Steno, at langt det største vækstpotentiale ligger hos ejerlederne. Det skal ikke udvikles ved at satse på bestemte ”vinderteknologier,” men ved at give ejerlederne bedre rammevilkår og anerkende deres indsats. 

 

Mød Carsten Steno og hør ham uddybe sine påstande. 

Carsten Steno er en af Danmarks mest erfarne erhvervsjournalister og er i dag ansat som seniorskribent på ErhvervsBladet, hvor han i syv år var chefredaktør. Tidligere har han været redaktionschef på Dagbladet Børsen, erhvervsredaktør på Berlingske Tidende og medredaktør af Børsens Nyhedsmagasin.

Tilmeld dig eventet

Annuller

Del dette arrangement