CEPOS gå-hjem-møde: "Gensyn med Gud, konge og fædreland?"

27 sep 2010, 09:00 - 27 sep 2010, 09:00

Den traditionelle konservative treenighed ’Gud, konge og fædreland’ har i de senere årtier mere eller mindre været henvist til museet for forældet politisk tankegods. Men meget tyder på, at de tre begreber gennem de senere år har fået ny vitalitet i takt med en øget bevidsthed om det nationales betydning i store dele af befolkningen. Elementer af de klassiske positioner er stadig hyppigere til stede i den aktuelle offentlige debat. Samtidig er der opstået nye brudflader i takt med, at tilhængere af ateisme og republikanisme på ny giver sig ganske aggressivt til kende i debatten. 

Nikolaj Bøgh giver et historisk rids over udviklingen, og vil argumentere for, at religion og nationalitet er nødvendige kategorier, hvis man skal analysere den politiske udvikling i dag. Samtidig giver han sit eget bud på relevansen af begreberne Gud, konge og fædreland i Danmark anno 2010.

Nikolaj Bøgh er cand.scient.pol. og arbejder med virksomhedsanalyse og strategisk kommunikation. Han er forfatter til bøger om politisk historie; bl.a. "Brødrene Møller, historien om et konservativt dynasti" omhandlende de konservative koryfæer Aksel og Poul Møller. Dertil er Nikolaj Bøgh folketingskandidat for De Konservative i København.

Tilmeld dig eventet

Annuller

Del dette arrangement