CEPOS Gå-hjem-møde: "Hvem er bange for den stærke stat? Fire historier om kunstnerisk frihed"

07 jul 2010, 09:00 - 07 jul 2010, 09:00

At markedet skaber ensartethed, pop og massekultur hører som bekendt til blandt de sandheder, vi alle abonnerer på, og som vi sjældent synes, vi behøver at holde op imod virkeligheden. Der er bare lige det problem, at det ikke er sandt. Markedet og internettet har i dag åbnet op for en hidtil uset mangfoldighed af musik, film og billeder, og der er rigtig gode penge i netop at tænke smalt.

Som Jakob Levinsen her vil fortælle om, er det faktisk overhovedet ikke nyt, at markedet skaber høj kvalitet. Faktisk er temmelig meget af det, vi i dag opfatter som smalt og nichepræget, i virkeligheden fortidens populære masseunderholdning . I grunden er det mere reglen end undtagelsen, at markedet kraftigt forbedrer den kunstneriske produktion, hvilket står i stærk kontrast til den udbredte danske opfattelse af, at kvalitet og kunstnerisk mangfoldighed ikke overlever uden statsstøtte.

Jakob Levinsen er litteraturredaktør, musik- og filmanmelder ved Morgenavisen Jyllands-Posten. Han har tidligere bl.a. været kulturredaktør ved Berlingske Tidende og redaktionschef ved forlaget Lindhardt og Ringhof. Han har skrevet bidraget “Hvem er bange for den stærke stat?” til debatbogen Friheden flyver, der udgives af CEPOS og er redigeret af Dennis Nørmark.

Tilmeld dig eventet

Annuller

Del dette arrangement