CEPOS gå-hjem-møde: Realiteter og reformpotentiale hos SKAT

21 okt 2015, 17:00 - 21 okt 2015, 17:00
Bredgade 43C, 2. sal, 1260 København K

De uheldige sager hobede op for SKAT. Inddrivelse af forældet gæld, et kuldsejlet IT-system, lovstridige afgørelser i forbindelse med de offentlige ejendomsvurderinger samt ulovlig registrering af borgere. Eksemplerne stod i kø, og skulle man tro kritikerne, tyder deres omfang og volumen på en omfattende strukturkrise i SKAT. En strukturkrise, der understregede nødvendigheden af dybtgående langsigtede reformer, hvis SKAT igen skulle blive en velfungerende organisation, som danskerne kunne have tillid til.

Men hvor slemt stod det egentlig til? Var SKAT en nødlidende organisation, der havde lukket sig om sig selv, eller var kritikken ude af proportioner? Kunne SKAT hjælpes på fode med en række mindre reformer, eller var der, som CEPOS havde foreslået, brug for en totalrenovering af SKAT? Hvilke ledelsesmæssige, politiske og organisatoriske ændringer anbefalede de førende fagfolk på området, og var der udsigt til, at Folketinget ville vedtage dem?

Dette var blot nogle af de spørgsmål, som CEPOS’ tidligere chefjurist Henriette Kinnunen, tidligere departementschef i Skatteministeriet Peter Loft og advokat samt tidligere formand for Skatterådet, Lida Hulgaard diskuterede, da CEPOS afholdt gå-hjem-møde om realiteter og reformønsker i SKAT onsdag d. 21. oktober kl. 17:00.

HENRIETTE KINNUNEN er tidligere chefjurist i CEPOS, hvor hun i sit arbejde sat fokus på erhvervs- og skattejuridiske problemstillinger, herunder retssikkerhed og skatteret, som hun har udgivet flere analyser og notater om. Henriette Kinnunen blev i 2014 nomineret til den amerikanske Templeton Freedom Award for sit arbejde med retssikkerhed og ejendomsret i Danmark.

PETER LOFT er seniorrådgiver, adjungeret professor og forhenværende departementschef i Skatteministeriet. Loft har i sin tid hos Skatteministeriet stået i spidsen for adskillige større skattereformer samt omstruktureringen af SKAT. Loft er desuden forfatter til bogen ”Behøver det at være så indviklet? - refleksioner over skat”, som Berlingske Business betegnede som "en af de absolut bedste fagbøger".

LIDA HULGAARD er tidligere formand for Skatterådet (tidl. Ligningsrådet) og medforfatter til ”Lærebog om indkomstskat”, som gennem årtier har været den væsentligste lærebog til uddannelse af advokater og jurister inden for skatteret.
Hun driver nu selvstændig advokatvirksomhed i Århus og har været ansat som lektor i skatteret ved Århus Universitet.

Lida Hulgaard modtog i 2015 Dreyers Fonds Hæderspris for sit arbejde med skatteret og modtog i 1991 Dannebrogsordenen.

Tilmeld dig eventet

Annuller

Del dette arrangement