CEPOS gå-hjem-møde: "Tavshedens tyrani"

11 okt 2010, 09:00 - 11 okt 2010, 09:00

Flemming Rose havde ingen anelse om, hvilken global krise, der skulle følge, da han en eftermiddag i september 2005 satte sig til tastaturet for at skrive den tekst, der resulterede i Morgenavisen Jyllands-Postens publicering af de 12 Muhammed-tegninger.

Ligesom i sin bog ’Tavshedens tyranni’ vil Flemming Rose give sin personlige beretning om en begivenhed, der fem år senere vedvarende sætter dagsordenen for debatten om, hvordan vi lever sammen i en multikulturel verden i dag.

Flemming Rose følger i fodsporene på Reformationens kættere og afdækker de tidligste diskussioner om ytringsfrihed og tolerance. Han rejser verden rundt og taler med førende intellektuelle, radikale islamister og ofre for politiske forbrydelser - heriblandt en enlig mor, som blev enke efter bomberne i Madrid i 2004, og som besluttede sig for at byde terroristerne trods. Dertil genkalder han sig sine møder med sovjetiske dissidenter og forfattere, for hvem menneskerettigheder og frihed var konkrete størrelser.

Flemming Rose (f. 1958) er kulturredaktør ved Jyllands-Posten og tidl. korrespondent for Berlingske Tidende og Jyllands-Posten i USA, Sovjetunionen og Rusland. 

Det vil være muligt at købe "Tavshedens tyranni" til en rabatpris af kr. 300,- (Normalprisen  kr. 350,-)

Tilmeld dig eventet

Annuller

Del dette arrangement