CEPOS Gå-hjem-møde: "Trosmonopolet – om folkekirken og religiøs frihed"

22 jun 2010, 09:00 - 22 jun 2010, 09:00

Hvor langt er staten villig til at gå for at sikre sig, at danskerne ikke fylder hovedet med andre religiøse tanker, end den som staten sponsorerer og understøtter på et væld af kreative måder? Tilsyneladende ret langt.

Religionspolitisk er Danmark ifølge flere eksperter faktisk at regne for et u-land. Den øverste administration vurderer tilsyneladende, at vi stadig er for umodne til helt at kunne vælge vores egen trosretning, hvorfor muligheder for at konkurrere fair, og på lige fod, med Folkekirken bliver bevidst modarbejdet og forhindret. Ofrene bliver de enkelte præsters tankemæssige frihed samt den mangfoldighed af religioner, livssynssamfund og kirker, som vi faktisk kunne have haft. Hvis vi altså stolede mere på borgerens frie ret til selv at vælge, hvad de vil tro på.

Jonathan Szpirt er cand.scient.pol. samt medstifter og næstformand i Ateistisk Selskab, og han har skrevet bidraget “Trosmonopolet” til debatbogen Friheden flyver, der udgives af CEPOS og er redigeret af Dennis Nørmark.

Tilmeld dig eventet

Annuller

Del dette arrangement