CEPOS Integrations- og uddannelseskonference

04 dec 2008, 09:00 - 04 dec 2008, 14:45
SAS Royal Hotel, Hammerichsgade 1, 1611 Kbh V

CEPOS sætter fokus på Danmarks integrationsproblem. Indvandrere og efterkommere klarer sig mange steder i uddannelsessystemet  markantdårligere sammenlignet med andre elevgrupper. Eksisterende tiltag har ikke grundlæggende ændret dette billede.

På konferencen vil en række førende eksperter give deres bud på, hvorfor situationen er, som den er, og hvordan man kommer videre.

Mød undervisningsminister Bertel Haarder (Venstre).

Mød Forskningschef fra Rockwool fondens forskningsenhed. Rockwool fonden har gemmen en årrække beskæftiget sig med integrationsspørgsmålet, og har netop udgivet bogen ”Indvandrerne og det danske uddannelsessystem”, hvor der grundigt redegøres for indvandrernes uddannelsesresultater.

Mød centerleder Niels Egelund, Danmarks Pædagogiske Universitet. Han er landets førende inden for grundskole-forskning, og beskæftiger sig med PISA-undersøgelserne og de fakta, de indeholder om indvandrere og efterkommere.

Mød skoleleder Mehmet Kolukisa fra den tyrkiske frie grundskole HAY skolen. Ofte omtales koncentrationen af mange etniske elever som et stort problem, men HAY skolen er karakteriseret ved både at have en meget stor andel indvandrer- og efterkommer-elever og samtidigt at opnå gode faglige resultater.

Mød skoleleder Lise Egholm fra Rådmandsgades skole. Skolen ligger på Nørrebro, og har en stor andel af tosprogede elever. Lise er kendt for sine markante synspunkter på integrationsarbejdet i skolen om at succes bl.a. opnås ved at stille håndfaste krav. Hun har bl.a. givet udtryk for sine synspunkter i sin bog ”Min blå sofa”.

Mød uddannelsesforstander Niels Westy Munch-Holbek. Niels er uddannelsesforstander på Erhvervsskolen Nordsjælland, og vil på baggrund af egne erfaringer tale om de udfordringer og overvejelser, som de seneste årtiers indvandring bør give anledning til  for det danske uddannelsessystem.

Mød direktør Eva Hofman-Bang, CPH West, det eneste uddannelsescenter i Danmark, hvor alle ungdomsuddannelserne findes. Hun har stor erfaring med uddannelse af unge indvandrere. Eva Hofman-Bang har været medlem af regeringens Globaliseringsråd.

Mød forsker, cand.oecon. Ph.D Lars Skipper, AKF. Han forsker i effekten af efteruddannelse, og vil tale om i hvilket omfang efteruddannelse kan forventes at have betydning for indvandrernes arbejdskompetencer.

Mød forskningschef Geert Laier Christensen, tænketanken CEPOS.

Der bliver serveret en let frokost.

OBS!!

Konferencen finder sted på SAS Royal Hotel,
Hammerichsgade 1, 1611 Kbh V

Download undersøgelse nævnt på konferencen af Anette Haaber Ihle:

> Her

Tilmeld dig eventet





Annuller

Del dette arrangement