CEPOS' Konference om FN og menneskerettighederne

05 dec 2008, 11:00 - 05 dec 2008, 15:00
CEPOS Landgreven 3, 3. sal 1301 København K

Tilmelding er nu lukket.

Deltag i årets menneskerettighedskonference fredag den 5. december hos CEPOS, Landgreven 3, 3. sal, 1301 København K (tæt ved Kgs Nytorv).

Temaet er: Bør FN stadig være de liberale demokratiers primære forum for beskyttelse og udbredelse af menneskerettigheder?

FNs Verdenserklæring om Menneskerettigheder fylder 60 år i år. På konferencen vurderer oplægsholderne, om der er grund til at fejre eller begræde jubilæet.  Om FN har været en succes eller en fiasko, når det kommer til beskyttelse af basale menneskerettigheder? Det vil ske i en debat mellem to at verdens førende kendere af FN-systemet, professor Anne Bayefsky og Morten Kjærum, og debatten søger bl.a. at besvare spørgsmålet: Bør FN stadig være de liberale demokratiers primære forum til beskyttelse af menneskerettigheder.

Håber dette giver dig lyst til at deltage.

Hovedtalerne:

Anne Bayefsky er senior fellow ved den amerikanske tænketank Hudson Institute og leder af Touro Institute on Human Rights and the Holocaust. Fra 2001 – 2004 var hun gæsteunderviser på det juridiske fakultet ved Colombia University. Hun er p.t. på orlov fra York University i Toronto, Canada. I januar 2003 lancerede hun www.bayefsky.com, en omfattende menneskerettighedsrelateret hjemmeside dedikeret til at forbedre implementeringen af internationale menneskerettighedsnormer. Professor Bayefsky var medlem af den canadiske delegation til FNs Generalforsamling i 1984 og 1989 og ved Menneskerettighedskommissionen fra 1993 – 1997. Hun var også medlem af en række delegationer ved Verdenskonferencen om Menneskerettigheder i Wien i 1993, Verdenskonferencen om Kvinder i Beijing i 1995 og Racismekonferencen i Durban 2001. Hun var medlem af en ekstern forsknings- og rådgivningskomite, tilknyttet FNs Højkommissær for Flygtninge fra 1996-1998 og medlem af UNDPs rådgivende panel vedrørende FNs ”Development Report” for 2000. Fra 1998 – 2001 arbejde Anne Bayefsky på en gennemgang af FNs menneskerettighedstraktatsystem, sammen med FNs Højkommissariat for Menneskerettigheder og udgav i den anledning en større rapport vedrørende reform af traktatsystemet i 2001.  Hun har en B.A., M.A. og LL.B fra University of Toronto og en M.Litt fra Oxford University. Anne Bayefsky er desuden flittig debattør i internationale medier såsom National Review, Wall Street Journal, Jerusalem Post, National Post (Canada), Chicago Sun-Times, og The New York Sun, ligesom hun ofte optræder i elektroniske medier herunder på CNN, BBC og Fox News.

Morten Kjærum har 23 års erfaring indenfor menneskerettigheder. Han var grundlægger og direktør af det danske Institut for Menneskerettigheder (fra 1991 – 2003 Center for Menneskerettigheder) og udviklede dette fra en lille organisation til en stor og internationalt anerkendt institution. Morten Kjærum startede sin karriere hos Dansk Flygtningehjælp. Han har adskillige akademiske udgivelser bag sig indenfor fundamentale rettigheder, menneskerettigheder generelt såvel som beskyttelse af flygtninge og ikke-diskrimination i særdeleshed. Han er tidligere medlem af FNs Komite for Bekæmpelse af al Racediskrimination og var medlem af et EU netværk af eksperter, ansvarlige for at overvåge overholdelsen af EU's Charter for Fundamentale Rettigheder (2002-2006). Morten Kjærum er cand.jur fra Århus Universitet.

Tilmeld dig eventet

Annuller

Del dette arrangement