CEPOS Skattekonference 2008

11 nov 2008, 08:30 - 11 nov 2008, 16:30
Christian IV's Børsen Slotholmsgade 1 1216 København K

Deltag i årets skattekonference tirsdag den 11. november 2008 på Christian IV’s Børsen.

Temaet  er ”Skat og Danmark som vidensamfund”

Mød bl.a.:

-  Nobelpristager og chicagoøkonom Gary Becker 
-  Formanden for Velfærdskommissionen Torben M. Andersen
-  Skatteminister Kristian Jensen
-  OECD-topøkonom Jens Lundsgaard
-  Desuden centrale aktører i skattedebatten


De fleste ønsker, at Danmark skal være et af verdens rigeste samfund. Det kræver bl.a., at vi bliver førende, hvad angår uddannelse og vidensopbygning. Men spørgsmålet er, hvordan Danmark står til at løse denne opgave, når vi bl.a. har et skattesystem, der beskatter uddannelse og vidensopbygning relativt hårdt. Den hårde beskatning af uddannelse foregår gennem et progressivt skattesystem og en af OECDs højeste marginalskatter.

Til at besvare dette centrale spørgsmål har CEPOS inviteret en af chicagoskolens mange nobelprismodtagere, Gary Becker. Gary Becker er en af pionererne indenfor forskningen i begrebet ”human capital”, og hvad der motiverer til uddannelse. Gary Becker vil derudover give sit bud på hvilke reformer, der bør gennemføres i Danmark, herunder på skatteområdet.

Til at kommentere på Gary Beckers oplæg har vi inviteret en af landets mest anerkendte økonomer tidligere overvismand og formand for Velfærdskommissionen Torben M. Andersen. Torben M. Andersen vil også skitsere, i hvilken retning han finder at skattesystemet bør bevæge sig.

Herudover vil skatteministeren og en lang række centrale aktører fra skattedebatten give spændende oplæg om skattepolitiske temaer.

Håber dette giver dig lyst til at deltage i årets skattekonference.


> Tilmelding her

Program:

Tilmeld dig eventet

Annuller

Del dette arrangement