De fire isbjerge – Per Stig Møller om udfordringerne i Danmark

22 jun 2011, 09:00 - 22 jun 2011, 09:00

Hvilke udfordringer står Danmark overfor? Hvordan navigerer vi uden om isbjergene? Og kan det politiske system magte udfordringerne?

Kulturminister Per Stig Møller vil den 22. juni 2011 til debatmøde i CEPOS give sit bud på, hvilke store udfordringer eller "fire isbjerge", der ligger foran os, og som vi billedligt talt må navigere Titanic klogt igennem de næste år for at undgå kollision og konflikt.

Den første udfordring er demografien, der er imod os, og den muslimske verden, som findes lige på den anden side af Middelhavet. Det lægger pres på os. Det andet er den økologiske krise, hvor klimaforandringerne vil betyde udtørring i Afrika og dermed et ekstra immigrationspres med øget risiko for islamismens udbredelse.

For det tredje er der den økonomiske krise, som burde være klar for alle ligesom den nye økonomiske verdensorden. Og endelig den demokratiske krise, hvor spørgsmålet er om vores flyvesandsdemokrati med vores stemningsbårne valg og afgørelser, kan tackle fremtidens udfordringer.

Kom til debat i CEPOS og hør Per Stig Møllers bud på, hvordan vi sejler skibet sikkert i havn og hindrer Titanic i at forlise.

Per Stig Møller (f. 1942) er dr. phil. i litteraturvidenskab, har været lektor ved Sorbonne og programchef i Danmarks Radio og formand for Radiorådet. Siden 1984 har Per Stig Møller været medlem af folketinget og har været miljøminister (1990-93), udenrigsminister (2001-2010) og nu kultur- og kirkeminister.

Tilmeld dig eventet

Annuller

Del dette arrangement