Er danskerne retsløse, når institutionerne svigter?

21 feb 2007, 12:00 - 21 feb 2007, 13:00
CEPOS, Vestergade 16, stuen, DK-1456 København K

Alle mennesker bygger på forestillinger, der ikke kan bevises, og som derfor må antages eller tros. Det gælder også den politiske venstrefløj, selvom dens selvforståelse bygger på fornuft og fremskridt, og i mange år har haft fortolkningsmonopolet over det politiske.

Antropologen Dennis Nørmark studerer venstrefløjen som et psykosocialt fænomen, og besøger CEPOS ved et frokostsymposium den 21. februar kl. 12-13. Her vil han bl.a. besvare spørgsmålet, hvad det er der får folk til at tro på noget, der først og fremmest er forestillinger og alternativer, inden i hovedet på dem selv?

> Lyt til symposiet med Dennis Nørmark her (MP3)

> Læs Dennis Nørmarks slides fra forelæsningen her (PPT)

> Læs mere om Dennis Nørmark


CEPOS' frokostsymposier er et uformelt forum, hvor alle har mulighed for at deltage og diskutere udvalgte emner, som CEPOS beskæftiger sig med, eller som blot er aktuelle. Oplægsholderne er inviteret af CEPOS, men ideerne er ikke nødvendigvis udviklet af CEPOS eller med støtte fra CEPOS.

CEPOS' frokostsymposier er åbne for alle interesserede, men med et maksimum antal på 25 personer. Deltagelse er gratis. Der serveres kaffe, thé og vand, ligesom alle er velkomne til at medbringe madpakke. Oplægget vil blive lagt ud på denne side som MP3-fil umiddelbart efter mødet.

 Arrangement info

 

Event dato:
12:00 til 13:00 
21/02/07

Hvad er et frokostsymposium?

CEPOS ønsker at påvirke og engagere alle, der gør sig tanker om fremtiden.

Derfor introducerer CEPOS en række frokostmøder, som vi har kaldt "Frokostsymposier".

Politikere, erhvervsfolk, embedsmænd, rådgivere m.v. vil ved små helt uformelle møder diskutere udvalgte emner, som CEPOS beskæftiger sig med, eller som blot er aktuelle. Oplægsholderne er således inviteret af CEPOS, men ideerne er ikke nødvendigvis udviklet af CEPOS eller med støtte fra CEPOS.

Ordet symposium bruges normalt som en betegnelse for mindre videnskabelige konferencer, og vores frokostmøder har netop til hensigt at styrke og videreudvikle ideer, som især er fremmende for et frit og velstående samfund.

CEPOS' frokostsymposier er åbne for alle interesserede, men med et maksimum antal på 25 personer. Deltagelse er gratis. Der serveres kaffe, thé og vand, ligesom alle er velkomne til at medbringe madpakke. Oplæg vil så vidt muligt blive lagt ud på Se & lyt siden som MP3-fil og podcast umiddelbart efter mødet med mindre oplægsholderen frabeder sig optagelse.

Indkaldelser til frokostmøderne kan ske med meget kort varsel via opslag på hjemmesiden.

Tilmeld dig eventet

Annuller

Del dette arrangement