Er liberalisme humanisme?

15 jan 2007, 12:00 - 15 jan 2007, 13:00
CEPOS, Vestergade 16, stuen, DK-1456 København K

Peter P. Rohde (1902-78) var nok den mest vidtspændende danske intellektuelle i det 20. århundrede. Kulturhistoriker, forfatter, anmelder, superlektor m.m. – og medlem af Danmarks Kommunistiske Parti (DKP) i 15 år. Han meldte sig ind, da den britiske premierminister Neville Chamberlain i 1938 proklamerede ”Fred i vor tid”, og han blev ekskluderet i 1953, fordi han opponerede mod de antisemitiske processer i Prag og Moskva.

Han var også en ivrig samfundsdebattør og allerede i 1960 pegede han i en artikel, ”Velfærdsstat og åndsliv”, i tidsskriftet Perspektiv på farerne ved en for voldsom udbygning af velfærdsstaten. Men han kunne som humanist ikke forestille sig, at det skulle gå så slemt.

Konsulent, cand. polit. Ole Olesen redegør ved frokostsymposiet den 15. januar for Peter P. Rohdes syn på velfærdsstaten og rejser på den baggrund spørgsmålet, om man kan hævde, at liberalisme er humanisme. 

> Lyt til symposiet med Ole Olesen her (MP3)

> Barfoed, Niels: I unåde (Gyldendal 2006)

CEPOS' frokostsymposier er et uformelt forum, hvor alle har mulighed for at deltage og diskutere udvalgte emner, som CEPOS beskæftiger sig med, eller som blot er aktuelle. Oplægsholderne er inviteret af CEPOS, men ideerne er ikke nødvendigvis udviklet af CEPOS eller med støtte fra CEPOS.

CEPOS' frokostsymposier er åbne for alle interesserede, men med et maksimum antal på 25 personer. Deltagelse er gratis. Der serveres kaffe, thé og vand, ligesom alle er velkomne til at medbringe madpakke.Arrangement info

 

Event dato:
12:00 til 13:00 
15/01/07

Hvad er et frokostsymposium?

CEPOS ønsker at påvirke og engagere alle, der gør sig tanker om fremtiden.

Derfor introducerer CEPOS en række frokostmøder, som vi har kaldt "Frokostsymposier".

Politikere, erhvervsfolk, embedsmænd, rådgivere m.v. vil ved små helt uformelle møder diskutere udvalgte emner, som CEPOS beskæftiger sig med, eller som blot er aktuelle. Oplægsholderne er således inviteret af CEPOS, men ideerne er ikke nødvendigvis udviklet af CEPOS eller med støtte fra CEPOS.

Ordet symposium bruges normalt som en betegnelse for mindre videnskabelige konferencer, og vores frokostmøder har netop til hensigt at styrke og videreudvikle ideer, som især er fremmende for et frit og velstående samfund.

CEPOS' frokostsymposier er åbne for alle interesserede, men med et maksimum antal på 25 personer. Deltagelse er gratis. Der serveres kaffe, thé og vand, ligesom alle er velkomne til at medbringe madpakke. Oplæg vil så vidt muligt blive lagt ud på Se & lyt siden som MP3-fil og podcast umiddelbart efter mødet med mindre oplægsholderen frabeder sig optagelse.

Indkaldelser til frokostmøderne kan ske med meget kort varsel via opslag på hjemmesiden.

Tilmeld dig eventet

Annuller

Del dette arrangement