Et svensk systemskifte?

19 okt 2006, 12:00 - 19 okt 2006, 13:00
Vestergade 16, stuen, DK-1456 København K

Efter tolv år med socialdemokratisk regering, har Sverige fået en ny borgerlig statsminister i den konservative Fredrik Reinfeldt fra Moderata samlingspartiet.

Den borgerlige valgsejr er historisk i lyset af at Sverige har haft socialdemokratiskt styre i 65 af de seneste 74 år. Men hvad indebærer det egentligt for Sverige? Kommer Reinfeldts regering til at gennemføre et systemskifte? Eller indebærer højrefløjens partiers ideologiske skift mod midten, at forandringerne, ligesom i Danmark, bliver marginale? Hvornår og på hvilken måde kommer svenskerne til at mærke, de har fået ny regering?

Med udgangspunkt i disse spørgsmål vil Ann-Sofie Dahl, svensk docent i statsvidenskab, ved et frokostsymposium den 19. oktober analysere regeringsgrundlaget, og hvad det vil betyde for den svenske velfærdsstat.

Ann-Sofie Dahl er bosat i København og fast kommentator i Berlingske Tidende. Hun er kendt i såvel intellektuelle kredse som i den brede samfundsdebat, og er blandt andet medstifter af CEPOS. 

CEPOS' frokostsymposia er åbne for alle interesserede, men med et maksimum antal på 25 personer. Deltagelse er gratis, ligesom alle er velkomne til at medbringe madpakke. Der serveres kaffe, thé og vand. 

Tilmeld dig eventet

Annuller

Del dette arrangement