Folkemødet 2013: CEPOS og AE-rådet om vækst, skat og ulighed

08 maj 2013, 09:00 - 08 maj 2013, 09:00

ved cheføkonom Mads Lundby Hansen

CEPOS og AE-rådet sætter hinanden i stævne i en debat om, hvordan der skabes vækst i Danmark.

I debatten vil det blive diskuteret, hvilke politik-instrumenter der kan anvendes. Skal der f.eks. fokuseres på skattelettelser (lavere selskabsskat, afgifter og marginalskat), eller skal der sættes gang i offentlige investeringer som f.eks. veje, broer, renovering af børnehaver?

Og hvad med skattetrykket? Danmark har OECD’s højeste skattetryk, og det er også langt højere end i Sverige. Er det et problem for væksten? Eller kan vi godt øge skatten på de rigeste og bruge pengene på uddannelse og offentlig velfærd?

Vil vækst kræve yderligere reformer, så vi får flere af de 2 mio. danskere på overførselsindkomst ud på arbejdsmarkedet? Eller skal politikerne holde pause med reformer af dagpenge, kontanthjælp og efterløn?

Og hvad med uligheden? Kan vi acceptere, at uligheden stiger for at gøre det mere attraktivt at arbejde frem for at være på kontanthjælp?

I debatten deltager Mads Lundby Hansen, cheføkonom i CEPOS, og Martin Madsen, chefanalytiker i AE-rådet. Journalist Paula Larrain er moderator.

Tilmeld dig eventet

Annuller

Del dette arrangement