Folkemødet 2013: Grundlovens frihedsrettigheder anno 2013

26 mar 2013, 09:00 - 26 mar 2013, 09:00

Ved chefjurist Jacob Mchangama

I anledning af Grundlovens 60års jubilæum, stiller CEPOS på årets Folkemøde skarpt på grundlovens frihedsrettigheder anno 2013. Er Grundlovens frihedsrettigheder stadig relevante, og yder de borgerne den fornødne beskyttelse mod vilkårlige indgreb fra myndighederne?

På Folkemødet vil chefjurist Jacob Mchangama give en status for grundlovens beskyttelse af borgernes frihedsrettigheder og sætte fokus på udviklingen i relation til myndighedernes udvidede adgang til privat grund, frihedsberøvelser og den private ejendomsret. Du vil kunne høre eksempler på danskere, der har haft krænkelser af deres frihedsrettigheder tæt inde på livet. Og du vil kunne høre, hvordan politikerne ser nutiden og fremtiden for danskernes ret til frihed og privatliv.

Politisk panel:

Mette Bock, Liberal Alliance

Morten Messerschmidt, Dansk Folkeparti

Zenia Stampe, Radikale Venstre

 

Se video med gårdejer Niels Kristensen, som af Arbejdstilsynet blev idømt bøde efter at have renset sine tagrender fra frontlæsseren på sin traktor.

Se video med Finn Rasmussen, hvis private ejendomsret blev krænket, da Frederikshavn kommune eksproprierede fire hektar land til en lokal skydeforening

Tilmeld dig eventet

Annuller

Del dette arrangement