Folkemødet 2014: CEPOS og AE om vækst, skat og ulighed

13 jun 2014, 09:00 - 13 jun 2014, 09:00

To af Danmarks ledende tænketanke – CEPOS og AE – sætter hinanden i stævne i en debat om, hvordan vi bedst kan skabe vækst i Danmark. I debatten vil cheføkonom Mads Lundby Hansen (CEPOS) og chefanalytiker Erik Bjørsted (AE) også diskutere skat, offentlige investeringer, reformbehov og ulighed.


I debatten vil det blive diskuteret, hvilke politikinstrumenter der kan anvendes til i højere grad at skabe vækst i Danmark. Skal der f.eks. fokuseres på skattelettelser (lavere selskabsskat, afgifter og marginalskat), eller skal der mere fokus på uddannelse og offentlige investeringer som f.eks. veje, broer, renovering af børnehaver?

Danmark har verdens største offentlige sektor, OECD’s højeste skattetryk og ligger i toppen, når det handler om lighed. Men kan vi gøre det bedre? Er høje skatter og en stor offentlig sektor et problem for væksten? Vil nulvækst i den offentlige sektor resultere i nedskæringer og forringet service eller udfordre kommunerne til at få mere service for pengene? Og er lighed vigtigere end at gøre det attraktivt at tage et arbejde?

Regeringen har allerede gennemført flere nyttige reformer såsom kontanthjælps-, dagpenge- og skattereformen. Men hvis vi ønsker fortsat vækst og velstand, kræver det så, at regeringen fortsætter reformsporet, eller kan den tage en reformpause?

Journalist Paula Larrain er debatmoderator.


Deltagere:
Erik Bjørsted, chefanalytiker, AE (Arbejderbevægelsens Erhvervsråd)
Mads Lundby Hansen, cheføkonom, CEPOS

Find flere CEPOS-arrangementer på Folkemødet 2014 her

Se alle billederne fra Folkemødet 2014 på Facebook

Tilmeld dig eventet

Annuller

Del dette arrangement