Boglancering: Myten om den rationelle vælger af Bryan Caplan

22 sep 2022, 16:30 - 22 sep 2022, 17:30
Landgreven 3, 3. sal, 1301 København K

Kom med når CEPOS inviterer til boglancering torsdag d. 22. september kl. 16.30 - 17.45, hvor den første danske oversættelse af Bryan Caplans ikoniske bog ‘Myth of the Rational Voter’ lanceres under titlen ‘Myten om den rationelle vælger’.  

Som vælger kan det være uoverskueligt at orientere sig om de 15 opstillingsberettigede partiers individuelle politik. Desuden kan den enkelte vælger konkludere, at netop deres stemme ingen effekt har på det endelige valgresultat. Derfor er det rationelt for vælgerne at stemme ud fra deres følelser frem for konkret viden om, hvilket partis politik, der skaber det allerbedste fremtidige Danmark.  

Dét er den centrale pointe i bogen ‘Myten om den rationelle vælger', skrevet af den amerikanske økonom Bryan Caplan og nu oversat til dansk af Jonas Ejlersen.
For har Caplan en pointe, og hvis ja – hvordan håndterer borgerlige politikere så Caplans pointer i den kommende valgkamp?
  

Program: 

  • Bryan Caplan, Professor i økonomi ved George Mason University (online)
  • Martin Vinæs, Lektor ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet
  • Ole Birk Olesen, Transportminister samt medlem af Folketinget for Liberal Alliance

Diskussionen sparkes i gang af bogens forfatter Bryan Caplan. Dernæst vil Martin Vinæs relatere Caplans pointer til en dansk kontekst, og til sidst vil Ole Birk Olesen (LA) komme med sit syn på, hvordan man som borgerlig politiker forholder sig til fakta og evidens samtidig med, at man vil opnå flest mulig stemmer.

CEPOS’ direktør, Martin Ågerup, er ordstyrer.

Der vil være snacks og drikkevarer til de fremmødte, ligesom det vil være muligt at købe bogen. Er man forhindret i at møde op, er det muligt at tilmelde sig virtuelt.

 Desværre har vi et begrænset antal pladser, så skynd dig at tilmelde dig.  

KØB BOGEN MED RABAT

Køb ”Myten om den rationelle vælger” hos Paludans.dk. Brug rabatkoden ”CEPOS/VÆLGER” og få bogen for kun 150 kr.

https://paludans.dk/bog/myten-om-den-rationelle-vaelger/

 

Tilmeld dig eventet

Annuller

Del dette arrangement