Et borgerligt alternativ til rød bloks aftale om fordeling af gymnasieelever

23 aug 2022, 09:00 - 23 aug 2022, 10:00
CEPOS, Landgreven 3, 3. sal, 1303 København K

Kom med til debatten “Et borgerligt alternativ til rød bloks aftale om fordeling af gymnasieelever”

CEPOS inviterer til spændende debat om elevfordeling. Arrangementet “Et borgerligt alternativ til rød bloks aftale om fordeling af gymnasieelever” finder sted tirsdag d. 23. august kl. 9 - 10.

I juni måned vedtog regeringen og støttepartierne en elevfordelingsaftale for de gymnasiale uddannelser. Til arrangementet drøftes og debatteres aftalen samt mulige alternativer til den. De borgerlige partier er modstandere af den del af aftalen, der indfører elevfordeling efter forældreindkomst i storbyerne, som de kalder for ”tvangsfordeling”.  

Diskussionen sparkes i gang af CEPOS’ forskningschef Karsten Bo Larsen efterfulgt af de øvrige talere samt debat med salen. CEPOS’ direktør, Martin Ågerup, er ordstyrer. 

Arrangements talere:

  • Mette Abildgaard, Medlem af Folketinget og politisk ordfører for Det Konservative Folkeparti 
  • Bertel Haarder, Tidl. Undervisningsminister samt medlem af Folketinget for Venstre 
  • Jørgen Grønnegård Christensen, Professor Emeritus i offentlig forvaltning ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet  
  • David Dreyer Lassen, Prorektor samt professor i økonomi ved Københavns Universitet samt medlem af den ”ekspertgruppe om elevfordeling”, der blev nedsat børne- og undervisningsministeriet 
  • Karsten Bo Larsen, Forskningschef i CEPOS 

Vi serverer kaffe og croissanter til de fremmødte fra kl. 8:30. Det vil også være muligt at følge arrangementet online via streaming.  

Antallet af pladser er begrænset, så skynd dig at melde dig til her på siden.

Tilmeld dig eventet

Annuller

Del dette arrangement